S.

O.

S. Un strigat de trezire! La lupta frati! Ne pier fratii! Inghititi de valul lumii, iata-i, se afunda in valuri! Inselaciunea pacatului, amagirea antihristilor, latul ispititorului ii doboara pana si pe fiii imparatiei. Cati taciuni, aprinsi altadata, abia mai fumega azi, iar altii s-au stins de tot. Cati din cei ce marturiseau pe Domnul si []S.

O.

S. Un strigat de trezire! La lupta frati!Ne pier fratii! Inghititi de valul lumii, iata-i, se afunda in valuri!Inselaciunea pacatului, amagirea antihristilor, latul ispititorului ii doboara pana si pe fiii imparatiei.

Cati taciuni, aprinsi altadata, abia mai fumega azi, iar altii s-au stins de tot. Cati din cei ce marturiseau pe Domnul si vesteau Cuvantul Sau, azi nici nu mai citesc Biblia, iar ochii lor stinsi arata ca ei nici nu se mai roaga.

Unii s-au incurcat cu treburile vietii si ale lumii si au lepadat haina de ostas al Domnului, pentru a imbraca pe cea de rob al lumii. Altii au dormit de-a binelea, rapusi de oboseala si de imputinarea credintei. Iar altii, care prinsesera cu mult curaj coarnele plugului, acum se uita mereu inapoi. Multi au incetinit alergarea, insa, la un mic indemn, ar prinde iar curaj.

E nevoie de faclieri ai credintei, de soli ai dragostei care sa spuna celor slabi de inima: Fiti tari si nu va temeti! E nevoie de jertfitori care sa se arunce in valuri, pentru mantuirea altora! E trebuinta de cei care sunt in stare sa sufere pentru ca altii sa fie adusi la viata, nascuti prin durerea lor.

Domnul nu stinge un fitil care mai fumega inca, un carbune care mai are putina viata in el. Cine va merge sa sufle in spuza, ca sa se aprinda din nou focul? Cine va merge sa se arunce in valuri, ca sa scape pe cel gata sa se inece? Cine va sufla din trambita rasunatoare a Evangheliei, ca sa trezeasca pe cei ce dorm? Cine e in stare sa se jertfeasca pentru altii? Cine este gata sa moara pentru mantuirea altora?Frate, vei fi tu cel ce se jertfeste? Sora, fi-vei tu aceea care, din iubire pentru cei de jos, vei face totul?Pe cine voi trimite? a intrebat...