Poarta prin care a intrat Mantuitorul in Ierusalim este una dintre cele sapte porti ale Ierusalimului. Aceasta poarta e in partea dinspre rasaritul cetatii, si prin ea se intra de-a dreptul in templu, in singaoga zidita pe locul unde a fost templul lui Solomon. Aceasta poarta nu e umblatoare, ci de sute de ani sta []Poarta prin care a intrat Mantuitorul in Ierusalim este una dintre cele sapte porti ale Ierusalimului. Aceasta poarta e in partea dinspre rasaritul cetatii, si prin ea se intra de-a dreptul in templu, in singaoga zidita pe locul unde a fost templul lui Solomon.

Aceasta poarta nu e umblatoare, ci de sute de ani sta zidita si inchisa de tot. Traditia araba spune ca poarta s-a inchis de la sine si nu se va deschide decat m Ziua cea Mare a Judecatii. Potrivit acestei traditii, arabii numesc aceasta poarta Poarta Vesnica sau Poarta Vesniciei, iar in Ierusalimul de azi e cunoscuta sub numele de Poarta de aur (dam pe pagina dina inte imaginea acestei porti). Traditia araba spune ca prin aceasta poarta vor intra sufletele mortilor in Ziua Judecatii, trebuind sa treaca valea Chedronului. Tradi tia araba spune ca dinspre aceasta vale vor veni sufle tele in Ziua judecatii, trebuind sa treaca valea Che dronului peste o punte ingusta ca ascutisul sabiei. Potrivit acestei traditii, arabii tin sa se ingroape in iuropierea Portii Vesnice . In fata portii de aur e plina coasta de morminte musulmane.

Poarta de aur face parte din zidul ce inconjoara de jur-imprejur Ierusalimul. In temeliile portii se vad si azi uriase pietre patrate de pe vremea lui Solomon.

Interesant e si faptul ca traditia araba spune ca pe aici va intra un principe crestin si va cuceri din nou Ierusalimul.

Un fior religios ma cuprinde in fata portii de aur, auzind aceste traditii. Ma aplec in genunchi si, imbra tisand un stalp din Poarta Vesniciei , incep sa ma rog.

In fata portii, cat tine coasta muntelui Sionului, pa na jos in valea Chedron, sunt tot morminte de piatra, Musulmanii tin sa se ingroape aici ca la Ziua cea Mare a invierii sa fie cat mai aproape de poarta vietii. Un fior sufletesc de groaza si de maretie simt rugandu-ma aici din mijlocuf a mii si mii de morti care asteapta Ziua cea Mare a invierii si a Judecatii. Parca poarta intreaga cu toate pietrele uriase din ea imi apasa sufletul cu marea intrebare: oare sunt si eu gata pentru Ziua cea Mare a invierii si Judecatii din Urma?In Dumineca Floriilor, Mantuitorul a intrat in...