Mai taci si de-asta data, mai treaca si-acest chin,mai stai si-aceasta clipa, mai smulge si-acest spin,mai da-ti si-aceasta paine, mai calca si-acest drum,caci poate cel din urma e-acesta de acum. Mai pune inc-o floare mormantului iubit,mai vars-o data lacrimi cu-acest orfan zdrobit,mai da-ti o data haina sarmanului din drum,caci poate cea din urma e-acesta de []Mai taci si de-asta data, mai treaca si-acest chin,mai stai si-aceasta clipa, mai smulge si-acest spin,mai da-ti si-aceasta paine, mai calca si-acest drum,caci poate cel din urma e-acesta de acum.

Mai pune inc-o floare mormantului iubit,mai vars-o data lacrimi cu-acest orfan zdrobit,mai da-ti o data haina sarmanului din drum,caci poate cea din urma e-acesta de acum.

Mai mergi o data inca cu fratii tai sa stai,mai rabda si-azi, mai poarta povara care-o ai,mai iart-o si pe-aceasta, mai netezeste-un drum,caci poate cel din urma e-acesta de acum.

Mai crede inc-o data, mai lupta inc-un ceas,mai spera inc-o raza, mai du-te inc-un pas,mai da-ti si-aceasta jertfa pe-al crucii tale drum,caci poate cea din urma e-aceasta de acum.

TRAIAN DORZ din Cantari de Sus , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014