Aluat: Intr-un vas mai mare se pun de seara 200 g faina si se face o adancitura in care se amesteca 4 oua intregi, 2 galbenusuri, zaharul, sarea, uleiul, laptele si drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Se acopera vasul cu un prosop mai gros si se lasa intr-un loc mai racoros pana a doua zi. A doua zi, se amesteca maiaua cu o lingura de faina, apoi treptat toata faina, margarina topita (calduta) si mirodenile. Se amesteca bine pana se face un aluat ca de paine si se da la cald pana se dubleaza compozitia. Umplutura: Se bat spuma albusurile cu putina sare si zahar dupa gust. Se pune smantana, cacaua, esenta de rom si se amesteca bine. Se intinde ca o foaie din aluat, se unge cu crema obtinuta si se presara rahatul taiat cubulete, nuca tocata (dar nu marunt) si stafidele. Compozitia se ruleaza si se pune intr-o tava unsa cu ulei, se mai lasa 15 minute sa stea si se da la cuptor. Cozonacul sta la cuptor aproximativ 45 minute la foc potrivit.

Aluat: Intr-un vas mai mare se pun de seara 200 g faina si se face o adancitura in care se amesteca 4 oua intregi, 2 galbenusuri, zaharul, sarea, uleiul, laptele si drojdia dizolvata in putin lapte caldut. Se acopera vasul cu un prosop mai gros si se lasa intr-un loc mai racoros pana a doua zi. A doua zi, se amesteca maiaua cu o lingura de faina, apoi treptat toata faina, margarina topita (calduta) si mirodenile. Se amesteca bine pana se face un aluat ca de paine si se da la cald pana se dubleaza compozitia. Umplutura: Se bat spuma albusurile cu putina sare si zahar dupa gust. Se pune smantana, cacaua, esenta de rom si se amesteca bine. Se intinde ca o foaie din aluat, se unge cu crema obtinuta si se presara rahatul taiat cubulete, nuca tocata (dar nu marunt) si stafidele. Compozitia se ruleaza si se pune intr-o tava unsa cu ulei, se mai lasa 15 minute sa stea si se da la cuptor. Cozonacul sta la cuptor aproximativ 45 minute la foc potrivit. Se lasa la racit si se scoate din tava dupa care se poate orna cu glazura de ciocolata. Pofta buna! ! !