Tocati sau radeti fin ciocolata intr-un bol si amestecati-o cu cacao cernuta. Separat, fierbeti la bain- marie smantana pentru frisca pana da in clocot. Turnati din smantana peste amestecul cu ciocolata, putin cate putin, batand cu mixerul la viteza mica. Pastrati restul de smantana pentru frisca pe baia de aburi pentru a ramane fierbinte, pana la epuizare. Pasati pentru a indeparta si ultimele bucatele de ciocolata. Intrebuintati-o imediat pentru ca riscati sa se intareasca.

Tocati sau radeti fin ciocolata intr-un bol si amestecati-o cu cacao cernuta. Separat, fierbeti la bain- marie smantana pentru frisca pana da in clocot. Turnati din smantana peste amestecul cu ciocolata, putin cate putin, batand cu mixerul la viteza mica. Pastrati restul de smantana pentru frisca pe baia de aburi pentru a ramane fierbinte, pana la epuizare. Pasati pentru a indeparta si ultimele bucatele de ciocolata. Intrebuintati-o imediat pentru ca riscati sa se intareasca. A glazura- in cartile de specialitate inseamna - invelis exterior pentru dulciuri, sub forma de amestec gros si lucios. Acest ganache are textura ideala pentru a glazura dulciurile.