1. Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei impreuna cu cateii de usturoi (pentru cine prefera se pot pune si tocati). 2. Se adauga rosia rasa si condimentele (fara sare pentru ca scoicile contin apa de mare si sunt sarate un pic. Se potriveste de sare la sfarsit, daca este cazul) si zeama de la 1/2 lamaie. 3. Cand ierbe sosul, se adauga scoicile si se lasa la foc pana se deschid. 4. Pestele se frige in tigaia de teflon dupa ce l-am uns cu ulei pe amble parti. 5. Se pregateste pentru servit: pe farfurie scoatem pestele fript, iar peste el se pune zeama de lamaie. Alaturi, scoicile cu sos de rosii, un praf de patrunjel si felii de lamaie.1. Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei impreuna cu cateii de usturoi (pentru cine prefera se pot pune si tocati). 2. Se adauga rosia rasa si condimentele (fara sare pentru ca scoicile contin apa de mare si sunt sarate un pic. Se potriveste de sare la sfarsit, daca este cazul) si zeama de la 1/2 lamaie. 3. Cand ierbe sosul, se adauga scoicile si se lasa la foc pana se deschid. 4. Pestele se frige in tigaia de teflon dupa ce l-am uns cu ulei pe amble parti. 5. Se pregateste pentru servit: pe farfurie scoatem pestele fript, iar peste el se pune zeama de lamaie. Alaturi, scoicile cu sos de rosii, un praf de patrunjel si felii de lamaie. Se serveste cu vin alb foarte rece. Pofta buna! Fletan este un tip de peste, iar tellinas scoici micute si foarte gustoase.