- in oala de ciorba am inabusit ceapa si cuburile de dovleac cu uleiul si sarea, am adaugat apa si am pus capacul - am lasat sa fiarba pina s-a inmuiat dovleacul si cum vroiam ciorba mai densa am lasat sa fiarba putin mai mult si am amestecat ca o parte din cuburil e de dovleac sa se striveasca si sa dea consistenta - cind a fost gata am tras oala de pe foc si am adaugat iaurtul si mararul tocat (al meu era uscat), am amestecat, pus capacul si m lasat sa se odihneasca si totodata sa se mai raceasca ... - am servit. o mai aproape de temperatura camerei dare nbuna si rece si calda ... cine vrea poate sa adauge si orez la fiert impreuna cu dovleacul de la ineput (orezul fierbe in 18-20 minute si dovleacul cuburi tot cam asa de repede daca nu chiar mai repede)- in oala de ciorba am inabusit ceapa si cuburile de dovleac cu uleiul si sarea, am adaugat apa si am pus capacul - am lasat sa fiarba pina s-a inmuiat dovleacul si cum vroiam ciorba mai densa am lasat sa fiarba putin mai mult si am amestecat ca o parte din cuburil e de dovleac sa se striveasca si sa dea consistenta - cind a fost gata am tras oala de pe foc si am adaugat iaurtul si mararul tocat (al meu era uscat), am amestecat, pus capacul si m lasat sa se odihneasca si totodata sa se mai raceasca ... - am servit. o mai aproape de temperatura camerei dare nbuna si rece si calda ... cine vrea poate sa adauge si orez la fiert impreuna cu dovleacul de la ineput (orezul fierbe in 18-20 minute si dovleacul cuburi tot cam asa de repede daca nu chiar mai repede)