Intr-un vas, amestecam faina cu ouale, zaharul, iaurtul, macul (fulgii de nica de cocos), siropul de menta, uleiul de floarea soarelui, zaharul vanilat si praful de copt.

Amestecam bine pana obtinem un aluat cu o consistenta fluida si uniforma. Taiem ciocolata, cu un cutit, in bucati maricele. Tapetam fundul tavii cu hartie de copt pe care o udam inainte si o stoarcem bine. Daca nu folositi o forma teflonata, tapetati peretii cu unt si faina iar fundul numai cu hartie de copt uda si stoarsa bine. Asezam bucatile de ciocolata in tava si turnam aluatul peste ea, tava trebuie sa fie de 33cm x 22 cm; eu am avut o tava mult mai mare din pacate; daca tava mea era cat scria la reteta, stratul de ciocolata era mai inalt. Asezam bucatile de ciocolata in tava si turnam aluatul peste ea. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 190 c pentru 30-40 min minute. Reteta originala este cu 180 grade si 25-30 minute. Lasam prajitura sa se raceasca (intre timp am fost la zilele Aradului), dupa care o rasturnam pe un platou dreptunghiular si indepartam cu grija hartia de copt. O pudram cu zahar vanilat (sau nu ...), o taiem in patratele sau romburi si o servim. Este foarte buna, racoroasa insa pt gustul meu este prea dulce, desi din cantitatea de zahar am scos 30 gr. Siropul a fost extrem de dulce si cred ca din aceasta cauza si prajitura este dulceeeee-dulceeee.

Intr-un vas, amestecam faina cu ouale, zaharul, iaurtul, macul (fulgii de nica de cocos), siropul de menta, uleiul de floarea soarelui, zaharul vanilat si praful de copt.

Amestecam bine pana obtinem un aluat cu o consistenta fluida si uniforma. Taiem ciocolata, cu un cutit, in bucati maricele. Tapetam fundul tavii cu hartie de copt pe care o udam inainte si o stoarcem bine. Daca nu folositi o forma teflonata, tapetati peretii cu unt si faina iar fundul numai cu hartie de copt uda si stoarsa bine. Asezam bucatile de ciocolata in tava si turnam aluatul peste ea, tava trebuie sa fie de 33cm x 22 cm; eu am avut o tava mult mai mare din pacate; daca tava mea era cat scria la reteta, stratul de ciocolata era mai inalt. Asezam bucatile de ciocolata in tava si turnam aluatul peste ea. Coacem prajitura in cuptorul preincalzit la 190 c pentru 30-40 min minute. Reteta originala este cu 180 grade si 25-30 minute. Lasam prajitura sa se raceasca (intre timp am fost la zilele Aradului), dupa care o rasturnam pe un platou dreptunghiular si indepartam cu grija hartia de copt. O pudram cu zahar vanilat (sau nu ...), o taiem in patratele sau romburi si o servim. Este foarte buna, racoroasa insa pt gustul meu este prea dulce, desi din cantitatea de zahar am scos 30 gr. Siropul a fost extrem de dulce si cred ca din aceasta cauza si prajitura este dulceeeee-dulceeee.

Am preluat reteta de pe un blog, mi-a facut cu ochiul pt ca este combinatia care mie imi place foarte mult. Ciocolata neagra si menta.