Se pregateste un aluat din cele de mai sus, cam ca pentru cozonac. Eu l-am facut la Map. Se lasa la odihna pana tripleaza de volum. Totul depinde de faina folosita, ajustati ingredientele, in special lichidul in functie de gradul de umiditate. Merele se curata si se taie in cuburi. Se face un caramel pe uscat cu mare grija sa nu se arda. Adaugam merele si le lasam sa se patrunda pana cand caramelul este topit si merele sa fie bine trecute prin caramel. Din aluat se pastreaza o mica particica si din restul se intind doua foi rotunde. Pe una din foi se lasa 3 degete din bordura se unge cu ou batut si se aseaza pe mijloc umplutura incepand cu piureul de castane, pudra de migdale si merele. Asezam a doua foaie de aluat deasupra formand o bordura frumoasa. Decoram dupa placere cu aluatul pastrat si mai lasam la loc caldut cam 30-40 de minute. Ungem cu ou batut si coacem la cuptorul preincalzit in prealabil la 200 c pana se rumeneste frumos. Racoriti pe un grilaj. Taiati si degustati! Pofta buna!Se pregateste un aluat din cele de mai sus, cam ca pentru cozonac. Eu l-am facut la Map. Se lasa la odihna pana tripleaza de volum. Totul depinde de faina folosita, ajustati ingredientele, in special lichidul in functie de gradul de umiditate. Merele se curata si se taie in cuburi. Se face un caramel pe uscat cu mare grija sa nu se arda. Adaugam merele si le lasam sa se patrunda pana cand caramelul este topit si merele sa fie bine trecute prin caramel. Din aluat se pastreaza o mica particica si din restul se intind doua foi rotunde. Pe una din foi se lasa 3 degete din bordura se unge cu ou batut si se aseaza pe mijloc umplutura incepand cu piureul de castane, pudra de migdale si merele. Asezam a doua foaie de aluat deasupra formand o bordura frumoasa. Decoram dupa placere cu aluatul pastrat si mai lasam la loc caldut cam 30-40 de minute. Ungem cu ou batut si coacem la cuptorul preincalzit in prealabil la 200 c pana se rumeneste frumos. Racoriti pe un grilaj. Taiati si degustati! Pofta buna!