- Carnea se taie bucatele si se marunteste in masina de tocat. - Ceapa si usturoiul se taie marunt (eu le-am maruntit in masina de tocat pentru economie de timp). - Painea se inmoaie in lapte, se stoarce apoi se trece prin masina de tocat. - Se amesteca intr-un bol carnea tocata, ceapa, usturoiul, painea maruntita, pesmetul, oul si patrunjelul. Se condimenteaza amestecul dupa preferinta. - Se unteaza o tava pentru dreptunghiulara cu dimensiuni de aproximativ 30 cm x 10 cm. - Se aseaza in tava pregatita un strat din amestecul preparat in prealabil. - Se aseaza (la distanta aproximativ egala unele de altele) ouala fierte. - Se adauga restul amestecului pregatit, netezind usor suprafata. - Se stropeste suprafata amestecului cu putin unt topit. - Se coace in cuptorul incalzit in prealabil, pe nivelul intermediar al acestuia, la foc moderat pana cand carnea este bine preparata termic. - Se lasa sa se raceasca putin in tava, apoi se rastoarna pe un platou. - Se feliaza inainte de servire.- Carnea se taie bucatele si se marunteste in masina de tocat. - Ceapa si usturoiul se taie marunt (eu le-am maruntit in masina de tocat pentru economie de timp). - Painea se inmoaie in lapte, se stoarce apoi se trece prin masina de tocat. - Se amesteca intr-un bol carnea tocata, ceapa, usturoiul, painea maruntita, pesmetul, oul si patrunjelul. Se condimenteaza amestecul dupa preferinta. - Se unteaza o tava pentru dreptunghiulara cu dimensiuni de aproximativ 30 cm x 10 cm. - Se aseaza in tava pregatita un strat din amestecul preparat in prealabil. - Se aseaza (la distanta aproximativ egala unele de altele) ouala fierte. - Se adauga restul amestecului pregatit, netezind usor suprafata. - Se stropeste suprafata amestecului cu putin unt topit. - Se coace in cuptorul incalzit in prealabil, pe nivelul intermediar al acestuia, la foc moderat pana cand carnea este bine preparata termic. - Se lasa sa se raceasca putin in tava, apoi se rastoarna pe un platou. - Se feliaza inainte de servire. Dupa sarbatorile de Paste, mi-au ramas cateva oua fierte pe care m-am hotarat sa le folosesc in compozitia unei chiftele pregatite din carne de curcan. Este o sugestie doar pentru ce puteti face cu ouale fierte ramase ...