Spalati bine si cu multa grija coaja oualor, inainte de ale pune la fiert; eventualele pete ramase pe coaja dupa spalare cu apa, indepartati-le frecand usor cu sare fine. Puneti-le intr-un vas si turnati apa rece cat sa le acopere bine. Adaugati sare. Lasati la foc pana ce apa incepe sa fiarba si din acel moment socotiti 30 secunde, ca sa aveti oua moi si 5 minute, ca sa fie tari. Scoateti ouale imediat din apa si treceti-le sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de coagulare. Serviti cat sunt calde presarand deasupra putina sare de telina sau de mare.

Spalati bine si cu multa grija coaja oualor, inainte de ale pune la fiert; eventualele pete ramase pe coaja dupa spalare cu apa, indepartati-le frecand usor cu sare fine. Puneti-le intr-un vas si turnati apa rece cat sa le acopere bine. Adaugati sare. Lasati la foc pana ce apa incepe sa fiarba si din acel moment socotiti 30 secunde, ca sa aveti oua moi si 5 minute, ca sa fie tari. Scoateti ouale imediat din apa si treceti-le sub un jet de apa rece pentru a opri procesul de coagulare. Serviti cat sunt calde presarand deasupra putina sare de telina sau de mare. Folositi numai oua proaspete! Nu puneti la fiert ouale imediat ce le scoateti din frigider; coaja o sa crapa cu siguranta. 3 oua de prepelita este echivalentul unui ou de gaina.