Se cantareste tot ce este de cantarit, se pregatesc si restul ingredientelor, sa le avem la indemana. Din cantitatea de zahar prevazut in reteta la aluat se pune o lingurita intr-un pahar impreuna cu drojdia si circa 30 ml lapte cald, se amesteca si se adauga faina, exact atata cat sa obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de clatite. Se acopera paharul si se pune intr-un loc mai caldut pentru a dospi. Intre timp faina se amesteca cu coaja de lamaie, sarea si zaharul,, ouale se pun intr-un castronel si se bat bine dupa care se amesteca cu putina vanilie esenta si se pun deoparte. Drojdia dospita se pune in vasul cu faina in care am facut la mijloc o adancitura. Amestecam putin cu o furculita, adaugam ouale batuta si amestecam iarasi. Punem la incalzit 500 ml lapte si incepem sa turnam din el peste faina din vas. Pe masura ca turnam laptele, framantam. Nu punem tot laptele odata pentru ca se poate sa fie prea mult si aluatul va deveni foarte moale si lipicios. Framantam aluatul, tot adaugand lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie moale, usor de lucrat cu ea si nelipicoasa. Apou incepem sa adaugam tot cate putin din ulei si framantam de fiecae data pana la incorporarea lui in aluat. Trebuie sa obtinem o compozitie moale, nelipicioasa, matasoasa si frumos mirositoare. Lasam, acoperit, in vas pentru o ora. Intre timp pregatim umplutura. Branza de vaci foarte bine stoarsa (daca e mai seaca se tine bine in umplutura, altfel iese pe langa aluat) se amesteca cu toate celelalte ingrediente prevazute in reteta si se lasa deoparte. Dupa o ora scoatem aluatul din vas si il impartim in 4, fiecare bucata se intinde intr-o patura dreptunghiulara si se pune umplutura (un sfert din ea), se intinde pe suprafata aluatului avand grija sa lasam o margine libera (una din cele lungi). Marginea asta o vom unge cu albus de ou si apoi vom rula aluatul, avand grija sa lipim capetele pentru a preveni scurgerea branzei afara. Punem in tava pregatita cu hartie de copt si lasam acolo, acoperit cu folie alimentara unsa cu ulei, pentru o jumatate de ora. Apoi ungem suprafata cu albus de ou, presaram zahar nerafinat deasupra daca dorim si punem la cuptor la temperatura medie. Se ia proba cu scobitoarea. Se scoate din tava dupa ce este coapta, se pune pe un gratar pentru a se raci, se pudreaza cu zahar praf amestecat cu vanilie. Se serveste rece langa o cana de cafea, ceai, cacao, etc.

Se cantareste tot ce este de cantarit, se pregatesc si restul ingredientelor, sa le avem la indemana. Din cantitatea de zahar prevazut in reteta la aluat se pune o lingurita intr-un pahar impreuna cu drojdia si circa 30 ml lapte cald, se amesteca si se adauga faina, exact atata cat sa obtinem un aluat ceva mai gros decat cel de clatite. Se acopera paharul si se pune intr-un loc mai caldut pentru a dospi. Intre timp faina se amesteca cu coaja de lamaie, sarea si zaharul,, ouale se pun intr-un castronel si se bat bine dupa care se amesteca cu putina vanilie esenta si se pun deoparte. Drojdia dospita se pune in vasul cu faina in care am facut la mijloc o adancitura. Amestecam putin cu o furculita, adaugam ouale batuta si amestecam iarasi. Punem la incalzit 500 ml lapte si incepem sa turnam din el peste faina din vas. Pe masura ca turnam laptele, framantam. Nu punem tot laptele odata pentru ca se poate sa fie prea mult si aluatul va deveni foarte moale si lipicios. Framantam aluatul, tot adaugand lapte putin cate putin, pana obtinem o compozitie moale, usor de lucrat cu ea si nelipicoasa. Apou incepem sa adaugam tot cate putin din ulei si framantam de fiecae data pana la incorporarea lui in aluat. Trebuie sa obtinem o compozitie moale, nelipicioasa, matasoasa si frumos mirositoare. Lasam, acoperit, in vas pentru o ora. Intre timp pregatim umplutura. Branza de vaci foarte bine stoarsa (daca e mai seaca se tine bine in umplutura, altfel iese pe langa aluat) se amesteca cu toate celelalte ingrediente prevazute in reteta si se lasa deoparte. Dupa o ora scoatem aluatul din vas si il impartim in 4, fiecare bucata se intinde intr-o patura dreptunghiulara si se pune umplutura (un sfert din ea), se intinde pe suprafata aluatului avand grija sa lasam o margine libera (una din cele lungi). Marginea asta o vom unge cu albus de ou si apoi vom rula aluatul, avand grija sa lipim capetele pentru a preveni scurgerea branzei afara. Punem in tava pregatita cu hartie de copt si lasam acolo, acoperit cu folie alimentara unsa cu ulei, pentru o jumatate de ora. Apoi ungem suprafata cu albus de ou, presaram zahar nerafinat deasupra daca dorim si punem la cuptor la temperatura medie. Se ia proba cu scobitoarea. Se scoate din tava dupa ce este coapta, se pune pe un gratar pentru a se raci, se pudreaza cu zahar praf amestecat cu vanilie. Se serveste rece langa o cana de cafea, ceai, cacao, etc.