Pieptul de curcan se spala bine si se taie in fasii mai lungi. Se alege o bucata de carnat aproape de lungimea fasiilor si se aseaza intre doua fasii de piept de curcan. La capat se prinde cu o scobitoare, dupa care se impleteste in trei (clasicul impletit). Bineinteles ca si capatul terminal al impletituri se prinde cu o scobitoare. Se repeta operatiunea pana ce se termina toti carnatii proaspeti. Dupa aceea se ia cate un cabanos, pe care se roteste o fasie de piept de curcan. Bine inteles ca fasiile nu au sa fie asa lungi cat sa inveleasca cabanosul pana la capat, atunci in momentul in care se termina fasia se prinde o alta fasie de aceasta cu ajutorul unei scobitori. Astfel se repeta aceasta prindere cu scobitori pana in momentul in care cabanosul este imbracat de fasia de piept de curcan. Se repeta operatiunea pana ce se termina toti cabanosii. Dupa ce am terminat de impletit carnea de curcan, impletiturile obtinute se aseaza in tava, si se condimenteaza dupa gust cu vegeta, piper si chili. Atentie: Nu se condimenteaza prea tare deoarece cabanosii si carnatii proaspeti pot fi usor sarati. Se inteapa din loc in loc carnatii proaspeti si cabanosii cu o scobitoare, dupa care se aseaza ciupercile deasupra impletiturilor. Ciupercile se pun de preferinta intregi daca sunt micute sau taiate in doua, sau in patru, in functie de marimea ciuperci. Se pune uleiul si se complecteaza cu apa pana la jumatatea tavii. Tava se pune la cuptor la foc potrivit. Cand carnea si ciupercile sau rumenit, se intorc si se condimenteaza si pe partea cealalta putin. Se pune vinul, dupa care se mai lasa putin pana cand lichidul scade si carnea s-a rumenit in deajuns. Daca mai este nevoie de apa, deoarece carnea nu s-a facut se mai adauga putina pana cand aceasta s-a patruns bine. Cand carnea este rumenita se scot usor scobitorile, cu grija fara a deforma impletitura.

Pieptul de curcan se spala bine si se taie in fasii mai lungi. Se alege o bucata de carnat aproape de lungimea fasiilor si se aseaza intre doua fasii de piept de curcan. La capat se prinde cu o scobitoare, dupa care se impleteste in trei (clasicul impletit). Bineinteles ca si capatul terminal al impletituri se prinde cu o scobitoare. Se repeta operatiunea pana ce se termina toti carnatii proaspeti. Dupa aceea se ia cate un cabanos, pe care se roteste o fasie de piept de curcan. Bine inteles ca fasiile nu au sa fie asa lungi cat sa inveleasca cabanosul pana la capat, atunci in momentul in care se termina fasia se prinde o alta fasie de aceasta cu ajutorul unei scobitori. Astfel se repeta aceasta prindere cu scobitori pana in momentul in care cabanosul este imbracat de fasia de piept de curcan. Se repeta operatiunea pana ce se termina toti cabanosii. Dupa ce am terminat de impletit carnea de curcan, impletiturile obtinute se aseaza in tava, si se condimenteaza dupa gust cu vegeta, piper si chili. Atentie: Nu se condimenteaza prea tare deoarece cabanosii si carnatii proaspeti pot fi usor sarati. Se inteapa din loc in loc carnatii proaspeti si cabanosii cu o scobitoare, dupa care se aseaza ciupercile deasupra impletiturilor. Ciupercile se pun de preferinta intregi daca sunt micute sau taiate in doua, sau in patru, in functie de marimea ciuperci. Se pune uleiul si se complecteaza cu apa pana la jumatatea tavii. Tava se pune la cuptor la foc potrivit. Cand carnea si ciupercile sau rumenit, se intorc si se condimenteaza si pe partea cealalta putin. Se pune vinul, dupa care se mai lasa putin pana cand lichidul scade si carnea s-a rumenit in deajuns. Daca mai este nevoie de apa, deoarece carnea nu s-a facut se mai adauga putina pana cand aceasta s-a patruns bine. Cand carnea este rumenita se scot usor scobitorile, cu grija fara a deforma impletitura. Friptura se seveste calda, de preferinta o impletitura cu cabanos si una cu carnat proaspat. Langa friptura se poate servi garnitura dorita, eu am servit o garnitura cu ciuperci in sos de parmezan Pofta buna!!!