Punem la fiert lintea care a fost tinuta la inmuita peste noapte sau numai citeva ore depinde de tipul de linte pe care il folositi voi si ce scrie pe pachet. Adaugam soriciul sau bucata de bacon, cartofii curatati si taiati bucati, sare dac e nevoie (pentru baconul folosit de mine nu a fost nevoie de sare, este el foarte sarat) si ceapa. Lasam sa fiarba pina cind lintea este gata. Amestecam laptele cu faina si adaugm putina boia varsam amestecul obtinut in supa printr-o strecuratoare foarte fina. Mai lasam sa fiarba citeva minute apoi servim dupa ce am presarat patrunjel tocat si putem adauga un strop de otet (dupa cum va place).

Punem la fiert lintea care a fost tinuta la inmuita peste noapte sau numai citeva ore depinde de tipul de linte pe care il folositi voi si ce scrie pe pachet. Adaugam soriciul sau bucata de bacon, cartofii curatati si taiati bucati, sare dac e nevoie (pentru baconul folosit de mine nu a fost nevoie de sare, este el foarte sarat) si ceapa. Lasam sa fiarba pina cind lintea este gata. Amestecam laptele cu faina si adaugm putina boia varsam amestecul obtinut in supa printr-o strecuratoare foarte fina. Mai lasam sa fiarba citeva minute apoi servim dupa ce am presarat patrunjel tocat si putem adauga un strop de otet (dupa cum va place). Reteta inspirata de cea a soacrei lui Cristyd -supa de linte- :master:.