- se pun pulpele de iepure la marinat (intre 10 si 24 de ore, depinde de iepure - daca este crescut in curte sau este vanat) Marinada se face cu vin, apa, ienibahar, piper, zahar, dafin si frunze da lamai (daca nu aveti se poate trece peste acest ingredient dar poate folositi o tulpina de lemon grass, este destul de importanta aroma in totalul preparatului) Se pune o caramida deasupra vasului cu iepure si marinada si se intorc din cand in cand pe toate partile; - se scoate iepurele din marinada, se tampopneaza cu servetul si se brezeaza rapid pe ambele parti. Se stinge cu o cana din marinada in care a stat si se fierbe inabusit cca o ora - foc mic; - se transfera intr-o tava si se pun la cuptor pentru alta jumatate de ora; - in acest timp se mai adauga ulei in vas si se calesc pe rand zarzavaturile in functie de taria lor: morcovii, telina, echalottele si o jumatate din cantitatea de ardei verzi si rosii. Se presara sare pentru a ajuta sa se imnoaie mai repede zarzavaturile, se asezoneaza cu piper si cimbru. Se sting cu restul de marinada si se lasa la fiert 10 minute; - se scot de la cuptor pulpele de iepure si se adauga in vas, se mai completeaza cu supa de legume daca mai este nevoie (astfel ca iepurele sa fie acoperit pana la trei-sferturi) si se reda in clocot; - se adauga pleurotusul feliat fasioare, dupa 5 minute adaugam champignonul si restul de ardei ramasi. Se mai fierbe maximum 5 minute si se stinge focul; - se dizolva intr-un paharel doua-trei lingurite de amidon in apa rece, se adauga felii de usturoi si se pun in tocana fara a mai fierbe (daca aveti un vas care retine mult timp caldura) Usturoiul trebuie sa fie crud si sa-si dea aroma proaspata spre deosebire de cel din marinada, care a fost deja fiert in tocana) - se face piureul de castane: se trec prin robot castanele coapte si decojite, se adauga untul, sarea, nucsoara sau alt condiment care va place. Castanele sunt dulci si trebuie cumva sa fie contrabansata aceasta dulceata, celor carora nu le place combinatia pura sarat+duce. Eu nu condimentez piureul de castane, ba dimpotriva, ii mai adug putina smantana dulce. Dar aici depinde de gusturi ... - se aterne un strat de piure rotind lingura pe masura ce inaintati cu ea, se pune copanelul de iepure cu tocana inconjuratoare. Nu va pot explica gustul: este absolut unic, complex si, datorita piureului de castane poate fi si rafinat, asa, cu indulgenta- se pun pulpele de iepure la marinat (intre 10 si 24 de ore, depinde de iepure - daca este crescut in curte sau este vanat) Marinada se face cu vin, apa, ienibahar, piper, zahar, dafin si frunze da lamai (daca nu aveti se poate trece peste acest ingredient dar poate folositi o tulpina de lemon grass, este destul de importanta aroma in totalul preparatului) Se pune o caramida deasupra vasului cu iepure si marinada si se intorc din cand in cand pe toate partile; - se scoate iepurele din marinada, se tampopneaza cu servetul si se brezeaza rapid pe ambele parti. Se stinge cu o cana din marinada in care a stat si se fierbe inabusit cca o ora - foc mic; - se transfera intr-o tava si se pun la cuptor pentru alta jumatate de ora; - in acest timp se mai adauga ulei in vas si se calesc pe rand zarzavaturile in functie de taria lor: morcovii, telina, echalottele si o jumatate din cantitatea de ardei verzi si rosii. Se presara sare pentru a ajuta sa se imnoaie mai repede zarzavaturile, se asezoneaza cu piper si cimbru. Se sting cu restul de marinada si se lasa la fiert 10 minute; - se scot de la cuptor pulpele de iepure si se adauga in vas, se mai completeaza cu supa de legume daca mai este nevoie (astfel ca iepurele sa fie acoperit pana la trei-sferturi) si se reda in clocot; - se adauga pleurotusul feliat fasioare, dupa 5 minute adaugam champignonul si restul de ardei ramasi. Se mai fierbe maximum 5 minute si se stinge focul; - se dizolva intr-un paharel doua-trei lingurite de amidon in apa rece, se adauga felii de usturoi si se pun in tocana fara a mai fierbe (daca aveti un vas care retine mult timp caldura) Usturoiul trebuie sa fie crud si sa-si dea aroma proaspata spre deosebire de cel din marinada, care a fost deja fiert in tocana) - se face piureul de castane: se trec prin robot castanele coapte si decojite, se adauga untul, sarea, nucsoara sau alt condiment care va place. Castanele sunt dulci si trebuie cumva sa fie contrabansata aceasta dulceata, celor carora nu le place combinatia pura sarat+duce. Eu nu condimentez piureul de castane, ba dimpotriva, ii mai adug putina smantana dulce. Dar aici depinde de gusturi ... - se aterne un strat de piure rotind lingura pe masura ce inaintati cu ea, se pune copanelul de iepure cu tocana inconjuratoare. Nu va pot explica gustul: este absolut unic, complex si, datorita piureului de castane poate fi si rafinat, asa, cu indulgenta