Am amestecat faina cu ou, drojdia, laptele si aroma /esenta ... a reiesit un aluat ca de clatite foarte moale. l-am lasat acoperit pe masa, acum e cald afara si dupa 1 ora cind se vedea ca a crescut am adaugat in el urda sfarimata cu furculita. Am incalzit foarte bine uleiul intr-o cratita adinca si abia cind era foarte fierbinte am pus cu lingura gogosile pe rid, in timp ce se prajeau le-am intors (in general se cam intorc singure) . Si le-am scos pe farfuria cu hirtie pentru prajeli. Le-am pudrat cu zahar. Nu trebuie ca urda sa se amestece perfect cu aluatul ci sa ramina bucatele micute, sa se simta.

Am amestecat faina cu ou, drojdia, laptele si aroma /esenta ... a reiesit un aluat ca de clatite foarte moale. l-am lasat acoperit pe masa, acum e cald afara si dupa 1 ora cind se vedea ca a crescut am adaugat in el urda sfarimata cu furculita. Am incalzit foarte bine uleiul intr-o cratita adinca si abia cind era foarte fierbinte am pus cu lingura gogosile pe rid, in timp ce se prajeau le-am intors (in general se cam intorc singure) . Si le-am scos pe farfuria cu hirtie pentru prajeli. Le-am pudrat cu zahar. Nu trebuie ca urda sa se amestece perfect cu aluatul ci sa ramina bucatele micute, sa se simta. Cum brocciu adica urda de oaie sau capra tipica in Corsica n-am avut m-am orientat la ce ofera magazinul satesc: urda (ricotta) in felii, adica un fel de urda mai tare nu uda si cremoasa ca cea din cutiute, seamana mai mult, aproape foarte mult cu urda din Romania. Ar fi mers si putina brinza proaspata de capra amestecat cu aceasta urda ca sa ii dea cremozitatea si grasimea celei originale, dar n-a fost sa fie ... alta data am gasit si brinza de capra ieri cind aveam nevoie nu avea:? Deci acestea sunt niste gogosele care seamana mult cu gogosile din iaurt de pe vremea ceausista. Reteta adevarata nu cred ca exista pe net, chiar am citit citeva comentarii (in franceza: roll: ) in care cineva spunea clar ca reteta originala este tinuta secret si ca se da mai departe din mama in fiica printre locuitoarele insulei. Dehhh asta e ... deci am citit mai multe retete si am vizualizat singurul film pe youtube in care este prezentata reteta (in varianta unui bucatar local). Retetele destul de asemanatoare doar in unele apare praf de copt (chimica) si in altele drojdie de bere (drojdie de brutarie zic ei).. Eu am ales varianta cu drojdie de bere ca oricum nu ma grabeam.