La oamenii de astazi gasesti orice, in afara de ganduri bune, care sunt atat de rare. Boala cea mai mare a epocii noastre sunt gandurile desarte ale oamenilor, care poarta nelinistea lumeasca. Si vindecarea o da doar Hristos, fiind de ajuns ca oamenii doar sa se pocaiasca si sa se intoarca catre Acesta. Boala cea []La oamenii de astazi gasesti orice, in afara de ganduri bune, care sunt atat de rare.

Boala cea mai mare a epocii noastre sunt gandurile desarte ale oamenilor, care poarta nelinistea lumeasca. Si vindecarea o da doar Hristos, fiind de ajuns ca oamenii doar sa se pocaiasca si sa se intoarca catre Acesta.

Boala cea mai mare a omului este cugetul lui stricat .

La inceputul vietii lui duhovnicesti, omul alunga gandurile rele prin meditatia duhovniceasca, prin rugaciune, si prin lupta lui jertfelnica. Dupa aceea vin in intregime gandurile cele bune. Mai tarziu, inceteaza si gandurile bune si vine iluminarea dumnezeiasca.

Experienta duhovniceasca se dobandeste prin sagetile diavolilor, primite de ostasul lui Hristos. Inainte sa inceapa lupta, diavolul incepe bombardamentul cu ganduri. Si rugaciunea lui Iisus este cea mai buna arma impotriva gandurilor.

Cand omul vede un anume lucru, sa nu judece, nici sa primeasca gandurile cele de-a stanga. Este nevoie de mare atentie! Gandul vine si tu deschizi poarta. Ia sa vad hotul! , zici tu, si intri in vorba cu el. Si, in loc sa-l alungi degraba, tu stai si palavragesti cu el, si dupa aceea te fura.

Sa nu ramana gandul rau multa vreme inlauntrul tau, pentru ca iti provoaca paguba mare.

Ca mintea si inima unui crestin...