Spalam dovlecelul si ii taiem capetele, apoi ii dam pe razatoarea mare si ii stringem in pumn ca sa elimine apa in exces. Desfacem cutia de ton si scurgem uleiul pe care nu il vom folosi (puteti folosi si ton in suc natural si aruncati zeama). Punem piinea la inmuiat in apa apoi o stoarcem in pumn. Intr-un castron mare punem dovleceii rasi si scursi, piinea inmuiata si scursa, tonul, sare, piper si marar (daca aveti proaspat mai bine) tocat, cascavalul ras. Adaugati un ou si amestecati. Daca este nevoie mai adaugati si urmatorul ou si framintati cum se face pentru orice tip de chiftele. Daca vi se para compozitia prea moale si curgatoare, adaugati putin cite putin pesmet sau faina si amestecati ca sa se lege (la mine n-a fost nevoie). Formati chiftele cu mina putin uda. Le tavaliti prin faina (sau pesmet) si apoi le asezati in tigaia cu ulei deja cald si le prajiti pe ambele parti.

Spalam dovlecelul si ii taiem capetele, apoi ii dam pe razatoarea mare si ii stringem in pumn ca sa elimine apa in exces. Desfacem cutia de ton si scurgem uleiul pe care nu il vom folosi (puteti folosi si ton in suc natural si aruncati zeama). Punem piinea la inmuiat in apa apoi o stoarcem in pumn. Intr-un castron mare punem dovleceii rasi si scursi, piinea inmuiata si scursa, tonul, sare, piper si marar (daca aveti proaspat mai bine) tocat, cascavalul ras. Adaugati un ou si amestecati. Daca este nevoie mai adaugati si urmatorul ou si framintati cum se face pentru orice tip de chiftele. Daca vi se para compozitia prea moale si curgatoare, adaugati putin cite putin pesmet sau faina si amestecati ca sa se lege (la mine n-a fost nevoie). Formati chiftele cu mina putin uda. Le tavaliti prin faina (sau pesmet) si apoi le asezati in tigaia cu ulei deja cald si le prajiti pe ambele parti.

Note: - daca vreti puteti opari dovleceii si apoi ii striviti cu furculita in loc sa ii radeti cruzi. - nu amestecati compozitia prea mult caci e mult mai bun daca ramin bucati mai maricele de ton ici si colo, se vor simti in mod distinct in gura cind muscati din chiftea.