Pulpele se taie in bucati patrate de aproximativ 4 -5 cm lungime. Usturoiul si ghimbirul de maruntesc (eu le-am dat pe razatoarea mica). Ceapa verde se toaca marunt. Ardeii iuti se taie fasii subtiri. Bateti albusul de ou usor, adaugati soia si amidonul si omogenizati. Puneti bucatile de pui si lasati-le ma marinat timp de 10 minute. Pentru a face sosul, amestecati bine toate ingredientele si dati-le deoparte. Pregatiti un vas in care puneti uleiul la incins. In timp ce se incinge uleiul, puteti pregati bucatile de pui. In reteta originala, scrie ca bucatile de pui se trec prin amidonul amestecat cu praful de copt. Eu am facut asta doar cu o transa. Intrucat amidonul nu se intindea uniform peste carne, am renuntat la aceasta etapa. Bucatile de pui se prajesc in uleiul incins, cate 3 minute. In teorie, bucatile de pui se prajesc o data 3 minute, se scot si se scurg bine de ulei. Se lasa la racit, apoi se mai pun o data 3 minute in uleiul incins. Eu nu le-am prajit de doua ori, ca ar fi durat cam mult. Cat se prajeste carnea, puneti ceapa verde, impreuna cu ghimbirul si usturoiul intr-o lingura de ulei de susan la calit. Puneti apoi ardeii taiati fasii si mai lasati putin. Turnati sosul peste si amestecati usor pana se ingroasa. Scoateti bucatile de pui din baia de ulei si puneti-le in sos. Amestecati usor, pana cand bucatile de carne sunt acoperite complet. Eu le-am combinat cu orez, pentru ca ar fi fost prea grase sa le mananc simple. Si am pus si sare, desi in reteta originala nu exista asta.

Pulpele se taie in bucati patrate de aproximativ 4 -5 cm lungime. Usturoiul si ghimbirul de maruntesc (eu le-am dat pe razatoarea mica). Ceapa verde se toaca marunt. Ardeii iuti se taie fasii subtiri. Bateti albusul de ou usor, adaugati soia si amidonul si omogenizati. Puneti bucatile de pui si lasati-le ma marinat timp de 10 minute. Pentru a face sosul, amestecati bine toate ingredientele si dati-le deoparte. Pregatiti un vas in care puneti uleiul la incins. In timp ce se incinge uleiul, puteti pregati bucatile de pui. In reteta originala, scrie ca bucatile de pui se trec prin amidonul amestecat cu praful de copt. Eu am facut asta doar cu o transa. Intrucat amidonul nu se intindea uniform peste carne, am renuntat la aceasta etapa. Bucatile de pui se prajesc in uleiul incins, cate 3 minute. In teorie, bucatile de pui se prajesc o data 3 minute, se scot si se scurg bine de ulei. Se lasa la racit, apoi se mai pun o data 3 minute in uleiul incins. Eu nu le-am prajit de doua ori, ca ar fi durat cam mult. Cat se prajeste carnea, puneti ceapa verde, impreuna cu ghimbirul si usturoiul intr-o lingura de ulei de susan la calit. Puneti apoi ardeii taiati fasii si mai lasati putin. Turnati sosul peste si amestecati usor pana se ingroasa. Scoateti bucatile de pui din baia de ulei si puneti-le in sos. Amestecati usor, pana cand bucatile de carne sunt acoperite complet. Eu le-am combinat cu orez, pentru ca ar fi fost prea grase sa le mananc simple. Si am pus si sare, desi in reteta originala nu exista asta. General Tsos Chicken este o reteta chinezeasca aproape necunoscuta in China. e o mancare servita deseori in restaurantele chinezesti din Occident si este foarte populara gratie texturii usor crocante si gustului picant. Exista mai multe povesti in spatele acestei retete. Totusi, eu ma voi opri la cea care mi-a inspirat cea mai mare doza de incredere. Dupa toate aparentele, generalul Tso nu a avut cu nimic de a face cu aceasta reteta, care a fost inventata prin anii 50 de un bucatar chinez pe nume Peng Chang-kuei. Povestea lui incepe in China, in provincia Hunan, unde a fost bucatar pentru oficialii guvernamentali. In 1949, cand Mao a preluat puterea in China, Peng a fugit in Taiwan, unde, dupa cativa ani, a deschis un restaurant. Una din mancarurile pe care le gatea - o reteta de pui ce combina toate aromele provinciei Hunan - a fost botezata dupa numele Generalului Tso (celebru in regiunea din care provenea Peng). Acum, reteta e des intalnita in Occident si e considerata de referinta pentru bucataria chinezeasca. In realitate, reteta originala a fost atat de alterata, incat legaturile cu China se rezuma doar la bucatarul care a botezat-o si la numele generalului pe care-l poarta. Reteta prezentata e una din multele variante care circula pe internet. Sunt convinsa ca e destul de departe de reteta originala. De exemplu, in reteta originala se foloseau ardei negri (black chilies).