Aluatul se framinta si se inveleste in folie de plastic, apoi il lasam la rece. Merele se curata de coaja, se taie in doua si se curata de casuta semintelor. Punem apa cu zahar (dupa gust) la fiert si cind clocoteste aruncam in ea merele. Le fierbem numai pe jumatate, ca sa nu se rupa. Le scoatem din sirop si le lasam sa se scurga bine de tot. Amestecam gemul cu nucile si scortisoara. Umplem fiecare jumatate de mar cu amestecul acesta. Aluatul il intindem pe hirtie de copt si taiem discuri cu paharul cite jumatati de mar avem. Din restul de aluat framintat din nou intindem o foaie din care taiem cu rotita ondulata fisii late de un deget. Asezam pe fiecare disc cite o jumatate de mar umpluta, cu umplutura catre aluat. Acoperim merele cu 2-3 fisii de aluat. Coacem ca orice tarta, in cuptorul incalzit dinainte la cca 180 c pina cind prind usor o culoare aurie. Lasam sa se raceasca si presaram zahar pudra.

Aluatul se framinta si se inveleste in folie de plastic, apoi il lasam la rece. Merele se curata de coaja, se taie in doua si se curata de casuta semintelor. Punem apa cu zahar (dupa gust) la fiert si cind clocoteste aruncam in ea merele. Le fierbem numai pe jumatate, ca sa nu se rupa. Le scoatem din sirop si le lasam sa se scurga bine de tot. Amestecam gemul cu nucile si scortisoara. Umplem fiecare jumatate de mar cu amestecul acesta. Aluatul il intindem pe hirtie de copt si taiem discuri cu paharul cite jumatati de mar avem. Din restul de aluat framintat din nou intindem o foaie din care taiem cu rotita ondulata fisii late de un deget. Asezam pe fiecare disc cite o jumatate de mar umpluta, cu umplutura catre aluat. Acoperim merele cu 2-3 fisii de aluat. Coacem ca orice tarta, in cuptorul incalzit dinainte la cca 180 c pina cind prind usor o culoare aurie. Lasam sa se raceasca si presaram zahar pudra. In loc de mere se pot folosi si alte fructe, merg foarte bine fructele din compot dupa ce au fost lasate la scurs foarte bine.