Mixam totul in robot sau dam prin masina de tocat (ceapa, usturoi si linte) adaugam cous cous-ul umflat, uleiul, sarea, patrunjelul si daca ati al es sa puneti si faina de naut si pe ea, daca nu se poate si fara. Amestecam bine cu lingura si lasam la frigider cit sa se mai intareasca. Faina de naut se poate inlocui cu pesmet si o folositi in special daca vedeti ca e prea moale compozitia, Incalzim o tigaie bine, formam chiftelele ca niste hamburgeri (mie mi-au iesit 4), daca vrem le tavalim prin pesmet sau malai sau faina de naut, eu nu am pus insa nimic si le coacem la foc mediu sper mare pe ambele parti citeva minute, se pot coace si in cuptor. Sunt foarte bune si reci.

Mixam totul in robot sau dam prin masina de tocat (ceapa, usturoi si linte) adaugam cous cous-ul umflat, uleiul, sarea, patrunjelul si daca ati al es sa puneti si faina de naut si pe ea, daca nu se poate si fara. Amestecam bine cu lingura si lasam la frigider cit sa se mai intareasca. Faina de naut se poate inlocui cu pesmet si o folositi in special daca vedeti ca e prea moale compozitia, Incalzim o tigaie bine, formam chiftelele ca niste hamburgeri (mie mi-au iesit 4), daca vrem le tavalim prin pesmet sau malai sau faina de naut, eu nu am pus insa nimic si le coacem la foc mediu sper mare pe ambele parti citeva minute, se pot coace si in cuptor. Sunt foarte bune si reci. Reteta este din colectia retetelor publicate de Marco Bianchi, un tinar cercetator stiintific din echipa prof. Veronesi care lupta de ani imporiva cancerului. Acest baiat tinar este pasionat de bucatarie si deci pune in practica anumite retete usor de facut, rapide si bune cu ingrediente sanatoase. Am servit aceste chiftlute cu maioneza vegan din avocado (reteta rc) si ketchup din sfecla rosie - vegan (reteta rc)