Blat: Pentru prepararea aluatului, se topeste glazura impreuna cu untul sau margarina, intr-o tigaie, la foc mediu, amestecand continuu. Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt,cacaua, zaharul si zaharul vanilinat.

Se adauga ouale, laptele si se amesteca energic cu mixerul, la inceput la viteza mica,apoi la viteza maxima. La final se incorporeaza untul si glazura topite.

Eu am folosit o lingura la amestecarea ingredientelor. Compozitia se intinde uniform in forma rotunda,tapetata cu hartie de copt.

Se ntroduce la cuptor si se coace 60 min la foc mediu.

Dupa coacere,blatul se lasa 10 min in forma sa se raceasca,apoi se rastoarna pe un gratar,se desprinde hartia de copt si se rastoarna din nou.

Cand este rece complet se taie pe doua locuri si vom avea trei foi. Blatul este foarte pufos is sfaramicios in egala masura,de aceea trebuie manevrat cu mare grija.

Nu este nevoie sa-l insiropam. Crema: Merisoarele se pun intr-un vas cu zaharul si se fierb 12-15 min dupa care se lasa sa se raceasca. Frisca batuta spuma se amesteca cu fructele fierte si racite. Cu acesta crema umplem tortul si il acoperim si deasupra. Glazura: Albusurile se bat spuma.

Adaugam zahrul pudra si asezam vasul cu bezea pe baia de abur si batem bine pana cand vom obtine o spuma ferma si cu un aspect lucios.

Adaugam la bezea zeama de lamaie dupa care putem trece la decorarea tortului dandu-i aspectul unei lumanari,pe margini imitam ceara topita care curge. Eu am pus o lumanarica mica in mijloc inainte de decorare cu glazura.

Blat: Pentru prepararea aluatului, se topeste glazura impreuna cu untul sau margarina, intr-o tigaie, la foc mediu, amestecand continuu. Intr-un vas se amesteca faina, praful de copt,cacaua, zaharul si zaharul vanilinat.

Se adauga ouale, laptele si se amesteca energic cu mixerul, la inceput la viteza mica,apoi la viteza maxima. La final se incorporeaza untul si glazura topite.

Eu am folosit o lingura la amestecarea ingredientelor. Compozitia se intinde uniform in forma rotunda,tapetata cu hartie de copt.

Se ntroduce la cuptor si se coace 60 min la foc mediu.

Dupa coacere,blatul se lasa 10 min in forma sa se raceasca,apoi se rastoarna pe un gratar,se desprinde hartia de copt si se rastoarna din nou.

Cand este rece complet se taie pe doua locuri si vom avea trei foi. Blatul este foarte pufos is sfaramicios in egala masura,de aceea trebuie manevrat cu mare grija.

Nu este nevoie sa-l insiropam. Crema: Merisoarele se pun intr-un vas cu zaharul si se fierb 12-15 min dupa care se lasa sa se raceasca. Frisca batuta spuma se amesteca cu fructele fierte si racite. Cu acesta crema umplem tortul si il acoperim si deasupra. Glazura: Albusurile se bat spuma.

Adaugam zahrul pudra si asezam vasul cu bezea pe baia de abur si batem bine pana cand vom obtine o spuma ferma si cu un aspect lucios.

Adaugam la bezea zeama de lamaie dupa care putem trece la decorarea tortului dandu-i aspectul unei lumanari,pe margini imitam ceara topita care curge. Eu am pus o lumanarica mica in mijloc inainte de decorare cu glazura.