Burta de vita se spala, se curata de bucatile mai mari de grasime si se taie in bucati cam cat palma. Intr-o kukta se pun cele 2-3 oase de vita cu maduva, ceapa, 3 morcovi, 2 patrunjei si telina. La oasele cu maduva se pune sare pe extremitatile unde maduva este in contact direct cu supa. Se mai adauga cateva boabe de piper si 2 ardei iuti, dupa care se acopera cu apa pana la nivelul maxim admis de kukta. Se pune la fiert si dupa ce kukta incepe sa fluiere se mai fierbe la foc portivit inca o ora si jumatate. Dupa acest timp se raceste kukta, se scot separate bucatile de burta si se filtreaza printr-un ciur supa din oala. Lichidul obtinut se pune in oala de 10 litri. Legumele fierte si oasele se arunca. maduva fiarta din oase se poate consuma pe paine prajita cu sare. Supa strecurata este baza ciorbei de burta. Se lasa sa se raceasca si intre timp se taie bucatile de burta cu un cutit ascutit in feliute subtiri cam de 3 cm. lungime. Dupa ce a fost taiata burta feliute, se pune in oala de 10 l. cu supa. In acest moment, cand supa nu este fierbinte, se freaca 3 galbenusuri de ou cu 3 linguri mari de mustar si se dilueaza cu putina supa. Acest amestec se pune in oala cu supa si se amesteca si va colora supa intr-o culoare usor galbuie. Dupa aceasta se pune oala pe foc, la fiert. Se face separate o ingrosala din cele 5 linguri de faina cu 400 g. smantana si 1 l lapte. Se amesteca faina cu smantana si apoi cu laptele, amestecand cu grija sa nu faca cocoloase. cand fierbe supa se adauga aceasta ingrosala si se completeaza cu celalalt litru de lapte. Daca oala nu este chiar plina se mai poate completa si cu apa fierbinte. Se lasa sa fiarba sa se lege faina. In acest moment, dupa ce a fiert putin faina cu laptele, consistenta ciorbei trebuie sa fie asa ca un lapte mai gros. Aceasta este ciorba de burta de baza. Din acest moment trebuie doar sa-i potrivim gustul. Se adauga 3 linguri de vegeta, 1 lingurita de piper macinat, 4 linguri mari de otet, oregano si 2 ardei iuti taiati marunt. Se fierbe inca vreo 5 minute si se gusta. Acum se mai pot adauga daca este cazul: sare, piper, otet sau ardei iute. Se va curata un morcov mare si se da prin razatoarea mica si se va cali in putin ulei pana cand devine moale si coloreaza uleiul in portocaliu. Se va adauga in ciorba la sfarsitul fierberii. Ii va da o culoare mai portocalie ciorbei si un gust usor dulceag. Se vor curata 2 caciulii mari de usturoi, se vor zdrobi cat mai marunt si se vor pune in ciorba, inainte de a opri focul. La final, cand am luat ciorba de pe foc, se mai adauga restul de 400 g de smantana, care se amesteca bine. Dupa ce se gusta din nou, se mai poate adauga putin otet.

Burta de vita se spala, se curata de bucatile mai mari de grasime si se taie in bucati cam cat palma. Intr-o kukta se pun cele 2-3 oase de vita cu maduva, ceapa, 3 morcovi, 2 patrunjei si telina. La oasele cu maduva se pune sare pe extremitatile unde maduva este in contact direct cu supa. Se mai adauga cateva boabe de piper si 2 ardei iuti, dupa care se acopera cu apa pana la nivelul maxim admis de kukta. Se pune la fiert si dupa ce kukta incepe sa fluiere se mai fierbe la foc portivit inca o ora si jumatate. Dupa acest timp se raceste kukta, se scot separate bucatile de burta si se filtreaza printr-un ciur supa din oala. Lichidul obtinut se pune in oala de 10 litri. Legumele fierte si oasele se arunca. maduva fiarta din oase se poate consuma pe paine prajita cu sare. Supa strecurata este baza ciorbei de burta. Se lasa sa se raceasca si intre timp se taie bucatile de burta cu un cutit ascutit in feliute subtiri cam de 3 cm. lungime. Dupa ce a fost taiata burta feliute, se pune in oala de 10 l. cu supa. In acest moment, cand supa nu este fierbinte, se freaca 3 galbenusuri de ou cu 3 linguri mari de mustar si se dilueaza cu putina supa. Acest amestec se pune in oala cu supa si se amesteca si va colora supa intr-o culoare usor galbuie. Dupa aceasta se pune oala pe foc, la fiert. Se face separate o ingrosala din cele 5 linguri de faina cu 400 g. smantana si 1 l lapte. Se amesteca faina cu smantana si apoi cu laptele, amestecand cu grija sa nu faca cocoloase. cand fierbe supa se adauga aceasta ingrosala si se completeaza cu celalalt litru de lapte. Daca oala nu este chiar plina se mai poate completa si cu apa fierbinte. Se lasa sa fiarba sa se lege faina. In acest moment, dupa ce a fiert putin faina cu laptele, consistenta ciorbei trebuie sa fie asa ca un lapte mai gros. Aceasta este ciorba de burta de baza. Din acest moment trebuie doar sa-i potrivim gustul. Se adauga 3 linguri de vegeta, 1 lingurita de piper macinat, 4 linguri mari de otet, oregano si 2 ardei iuti taiati marunt. Se fierbe inca vreo 5 minute si se gusta. Acum se mai pot adauga daca este cazul: sare, piper, otet sau ardei iute. Se va curata un morcov mare si se da prin razatoarea mica si se va cali in putin ulei pana cand devine moale si coloreaza uleiul in portocaliu. Se va adauga in ciorba la sfarsitul fierberii. Ii va da o culoare mai portocalie ciorbei si un gust usor dulceag. Se vor curata 2 caciulii mari de usturoi, se vor zdrobi cat mai marunt si se vor pune in ciorba, inainte de a opri focul. La final, cand am luat ciorba de pe foc, se mai adauga restul de 400 g de smantana, care se amesteca bine. Dupa ce se gusta din nou, se mai poate adauga putin otet. A se servi intotdeauna fierbine.