Prunele se curata de codite si se spala foarte bine. Se scot samburii. Se pun fructele la fiert pe foc mic, impreuna cu o canita de apa, intr-o oala cu capac. Cand fructele s-au inmuiat, se adauga tot zaharul, se amesteca bine si se pune si miezul de nuca bine spalat. Se continua fierberea, amestecand din cand in cand - sa nu se prinda. Gemul trebuie sa scada aprox 1/3 (din cantitatea considerata dupa ce ati adaugat zaharul). Puneti gemul fierbinte in borcane incalzite. Puneti capace si lasati borcanele pe masa din bucatarie, bine infofolite in paturi groase. Dupa ce s-au racit, borcanele se pun in camara la rece.

Prunele se curata de codite si se spala foarte bine. Se scot samburii. Se pun fructele la fiert pe foc mic, impreuna cu o canita de apa, intr-o oala cu capac. Cand fructele s-au inmuiat, se adauga tot zaharul, se amesteca bine si se pune si miezul de nuca bine spalat. Se continua fierberea, amestecand din cand in cand - sa nu se prinda. Gemul trebuie sa scada aprox 1/3 (din cantitatea considerata dupa ce ati adaugat zaharul). Puneti gemul fierbinte in borcane incalzite. Puneti capace si lasati borcanele pe masa din bucatarie, bine infofolite in paturi groase. Dupa ce s-au racit, borcanele se pun in camara la rece. Se foloseste la micul dejun sau ca gustare in cursul zilei, ca umplutura pentru clatite, cornulete, rulada sau pentru diverse prajituri. Desi pare ciudat, impreuna cu telemeaua sarata are un gust deosebit! Pofta buna!