Politistii de frontiera ieseni, in cooperare cu politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, au descoperit si confiscat aproximativ 20.000 pachete cu tigari de contrabanda, in valoare de aproximativ 192.000 de lei, pe care doi barbati au incercat sa le introduca pe piata neagra din Romania, informeaza un comunicat transmis sambata de catre Politia de Frontiera.

In data de 13 februarie a.c., in jurul orei 23,30, politistii de frontiera din cadrul Serviciului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, in cooperare cu politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Iasi, pe timpul unei actiuni specifice desfasurate pe raza municipiului Iasi, au observat doua persoane de sex masculin, care mutau mai multe colete invelite in folie de culoare neagra, dintr-un mijloc de transport in altul. Pentru continuarea cercetarilor, cele doua autovehicule si persoanele in cauza au fost duse la sediul institutiei. Politistii de frontiera au stabilit ca persoanele in cauza sunt cetatenii L.

S. si L.

A., in varsta de 38, respectiv 42 de ani, iar in urma inventarierii coletelor a rezultat cantitatea de 400.000 de tigarete (20.000 de pachete), precizeaza comunicatul mentionat.

In cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de contrabanda, iar tigaretele in valoare de 192.000 de lei si cele doua autovehicule, in valoare de 86.000 de lei, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, mai mentioneaza sursa citata. AGERPRES / (AS - editor: Marius Fratila, editor online: Anda Badea)