Primarul Zalaului, Ionel Ciunt, a fost ales, joi, in functia de presedinte al organizatiei judetene Salaj a PSD, acesta inlocuindu-l in functie pe Tiberiu Marc, care a condus partidul timp de 15 ani.

Alegerea unei noi echipe de conducere a PSD Salaj a avut loc in cadrul unei conferinte judetene extraordinare a partidului, pentru functia de presedinte candidand Ionel Ciunt si fostul prefect, Florin Florian.

Dintre cei 106 delegati prezenti la conferinta, 62 i-au acordat votul lui Ionel Ciunt si 44 contracandidatului acestuia.

Va multumesc ca mi-ati acordat increderea. E o misiune grea, dar daca asta mi-am dorit, asta s-a intamplat. (...) Avem treaba multa si de luni o sa discutam intr-adevar de masurile care se impun, masuri eficiente, masuri prin care sa castigam si sa reconstruim organizatiile locale din fiecare comuna, masuri care, in final, desigur, sa ne duca spre victorie la alegerile care urmeaza, a precizat, dupa alegerea sa ca presedinte al PSD Salaj, Ionel Ciunt.

In varsta de 56 de ani, Ionel Ciunt este de profesie medic veterinar, specializat in igiena alimentelor.

In plan profesional a fost director executiv la Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Salaj, de doua ori prefect, administrator public al judetului si, din 2016, primar al Zalaului.

In plan politic a ocupat, pana miercuri, functia de presedinte al PSD Zalau, el fiind inlocuit de Calin Fort.

In urma alegerilor de joi, echipa de conducere a PSD Salaj a fost completata Sergiu Panie, vicepresedinte al Consiliului Judetean Salaj, ca presedinte executiv, si Alin Demle, antreprenor, consilier judetean, ca secretar executiv. AGERPRES/(A - autor: Sebastian Olaru, editor: Irina Poenaru, editor online: Irina Giurgiu)