Doar doua din cele 12 partii din statiunea Straja, in Valea Jiului, erau deschise vineri la pranz, din cauza cauza vantului care bate cu putere salvamontistii sfatuindu-i pe turisti sa nu paraseasca zona schiabila de pe partiile Constantinescu si Platoul Soarelui, sub nicio forma.

Vantul bate foarte tare pentru ca este cod portocaliu pana dupa amiaza. Sunt deschise partiile Constantinescu si Platoul Soarelui, iar vizibilitatea este la 5 metri. Ii rugam pe turistii din statiune, dar si pe cei care doresc sa vina la schi, sa nu paraseasca, sub nicio forma, cele doua partii. Se pot rataci foarte usor, a declarat, pentru AGERPRES, seful Salvamont Lupeni-Straja, George Resiga.

Potrivit acestuia, la altitudini mai mari de 1450 de metri vantul sufla cu viteze de peste 80-90 km/h si antreneaza zapada cazuta proaspat in timpul noptii.

In statiune sunt peste 1.000 de turisti, iar salvamontistii se asteapta ca numarul sa creasca in zilele sfarsitului de saptamana.

Sa speram ca se va potoli vantul, pentru a se putea deschide si alte partii, a mentionat Resiga.

Potrivit acestuia, stratul de zapada pe partii masoara intre 25 si 40 de centimetri, aproape 80 % fiind zapada artificiala.

Zona statiunii Straja se afla sub cod portocaliu de vant pana la ora 16,00. AGERPRES/(AS - autor: Sorin Blada, editor: Karina Olteanu, editor online: Irina Giurgiu)