Ca anii tineretii nu-i aur mai de pret,jertfeste-ti-i pe-altarul eroicei vieti,asculta-n ei chemarea iubirii lui Hristossi-adu-i in Oastea sfanta sub Steagu-I luminos. Imbraca-ti-i in haina curatei mantuiri,nu-i cinste ca aceasta, pe lume, nicairi,fa zilnic tot ce-i bine, ce-i vrednic si frumos,c-o dragoste fierbinte de frati si de Hristos. Aprinde-ti rugaciunea in viata ca pe-un far,fii []Ca anii tineretii nu-i aur mai de pret,jertfeste-ti-i pe-altarul eroicei vieti,asculta-n ei chemarea iubirii lui Hristossi-adu-i in Oastea sfanta sub Steagu-I luminos.

Imbraca-ti-i in haina curatei mantuiri,nu-i cinste ca aceasta, pe lume, nicairi,fa zilnic tot ce-i bine, ce-i vrednic si frumos,c-o dragoste fierbinte de frati si de Hristos.

Aprinde-ti rugaciunea in viata ca pe-un far,fii harnic si destoinic, cu sufletul de jar,cu toata bucuria, fa tot ce faci cantand,o fata luminoasa in orice timp avand.

Iertarii si Iubirii fii prieten credincios,in toate, cu-ndrazneala, urmandu-L pe Hristos;Hristos fiindu-ti fruntii ceresc margaritar,vei raspandi lumina pe-un vesnic nehotar.

TRAIAN DORZ din Cantari de Sus , editia a II-aEditura Oastea Domnului, Sibiu, 2014