din vorbirea fratelui Traian Dorz la nunta de la Bogdanesti 16 august 1981 In scrierile Parintelui Iosif, in Calatoria la Ierusalim , este acolo un loc in care, mergand in cercetarea Locurilor Sfinte, au ajuns si la Betania, in casa Martei. i spune Parintele Iosif: Cand am ajuns acolo, am vazut o gramada de pietre; []din vorbirea fratelui Traian Dorz la nunta de la Bogdanesti 16 august 1981In scrierile Parintelui Iosif, in Calatoria la Ierusalim , este acolo un loc in care, mergand in cercetarea Locurilor Sfinte, au ajuns si la Betania, in casa Martei. i spune Parintele Iosif: Cand am ajuns acolo, am vazut o gramada de pietre; si ghidul care ne calauzea a spus: Aici a fost candva casa Martei . i spune Parintele Iosif: Atunci m-am asezat pe una dintre pietrele care mai ramasesera din casa Martei. Am pus capul in maini si am zis cuvintele Mantuitorului: Marta, Marta, pentru multe alergi tu si pentru multe te ostenesti, dar un singur lucru trebuie: Maria si-a ales partea cea buna . i am zis:Doamne Iisuse, iata ce s-a ales din toata truda si din toata alergarea Martei: o gramada de pietre, niste ruine si niste amintiri triste. Dar din partea Mariei, ce frumoase lucruri au ramas pentru totdeauna in viata noastra! .

Sa invatam si noi din acest lucru si din aceasta invatatura pe care a tras-o din aceste lucruri cand a zis: Sa nu uitam partea Mariei. Oricat de importanta ar fi partea Martei: alergarile, ostenelile, economia, grijile, toate acestea nu au nici o valoare sau nici un viitor, daca nu sunt intregite de partea Mariei: meditatia, ascultarea, rugaciunea, pastrarea credintei si a ascultarii de Dumnezeu si binecuvantarea lui Dumnezeu prin care le avem pe toate acestea. i al doilea adevar:Minunea pe care o vedem. Lucrarea aceasta a Oastei Domnului este numai aluatul, sufletele acestea sunt numai aluatul cel ceresc pus de Dumnezeu in framantatura poporului nostru si a Bisericii noastre.

Poate va trebui sa mai treaca multi ani, Dumnezeu stie cati, ca acest aluat [sa dospeasca]. Dupa ce aceasta mana de aluat este pusa intr-o covata intreaga de faina (care pana a fi pus aluatul acolo este faina moarta, este inca rece, inca fara putere), fermentii sanatosi din aluat lupta, se jertfesc, mor; se nasc altii, se jertfesc si acestia, mor si acestia, dar pana la urma toata framantatura sfarseste paine buna. Noi avem incredere puternica in Dumnezeul nostru, Care are grija de fiecare popor cum are grija de fiecare individ; in Dumnezeu, Care a inceput aceasta lucrare si a pus Lucrarea Oastei in framantatura Bisericii noastre si a poporului nostru. El va veghea! Timpul nu conteaza. Pot sa treaca o suta de ani, o mie de ani, nu stim cat la Dumnezeu, o mie de ani sunt ca o zi, si o zi, ca o mie de ani , dar suntem convinsi ca Lucrarea aceasta care a inceput prin puterea lui Dumnezeu si continua prin aceasta putere va sfarsi cu biruinta!Dumnezeu va aduce tot poporul nostru la cunoasterea Lui si poporul nostru va fi plin de cunostinta lui Dumnezeu cum e plin fundul marii de apele ce-l acopera . i nu va mai fi nevoie sa-i zici fratelui tau: Cunoaste pe Domnul , caci toti Ma vor cunoaste , cum zice Domnul.

Acesta este un cuvant al lui Dumnezeu care se va implini cu adevarat, asa cum este scris. Timpul nu conteaza! Noi poate ca vom muri si poate ca vor trece sute de ani peste mormintele noastre si va creste iarba poate nu conteaza asta. De-acolo ne vom scula in Ziua Marii Biruinte, in care Domnul va spune: Iata rodul ostenelilor voastre aduse cu credinta si cu jertfa! . Pentru ca nici un cuvant al lui Dumnezeu nu este lipsit de putere, dar fiecare se implineste la locul si la randul, si la timpul sau.

Lucrarea Oastei este aluatul pus de Dumnezeu in Biserica noastra nu sa schimbe invatatura, nici sa schimbe nimic din dogme si canoane, ci sa le traiasca puternic si evanghelic, pana cand Biserica noastra va ajunge toata asa, o multime plina de puterea lui Dumnezeu, care va asculta Cuvantul lui Dumnezeu cu lacrimi, care va canta lui Dumnezeu din tot sufletul, care va implini Cuvantul care spune: Sa fie cerul si pamantul plin de lauda lui Dumnezeu . Asa va fi pamantul nostru, pentru ca Dumnezeu are putere sa aduca la indeplinire fagaduinta Sa, dincolo de necredinta celor care nu cred sau de dezbinarea celor care se rup de aceasta unitate curata si frumoasa.

Peste toate acestea, cei care se impotrivesc pot sa intarzie sau sa zadarniceasca pentru ei lucrarea lui Dumnezeu; dar pe cei pe care Dumnezeu i-a randuit la aceasta, nimeni dintre oameni, nici de pe pamant, nici de sub pamant, nici din cer, nu-i va putea impiedica, pentru ca El are putere sa- i supuna toate lucrurile. i va veni vremea cand in Numele Lui se va pleca orice genunchi al celor din ceruri, de pe pamant si de sub pamant. i orice limba va marturisi, spre slava lui Dumnezeu Tatal, ca Iisus Hristos este Domnul nostru. Acest Iisus Hristos, Domnul nostru, este Acela Care a inceput aceasta Lucrare si Care i-a pus peste Lucrarea aceasta Numele Lui. Da, Oastea Domnului are in numele ei Numele Lui. De la inceput se spune: e a Domnului! i El o va duce la biruinta din pricina Numelui Sau, cum este spus in Isaia: din pricina Numelui Meu te voi izbavi . Din pricina Numelui lui Dumnezeu, care este peste aceasta Lucrare, fiti incredintati ca ea va birui.

Ce frumos va fi atunci la marea Biruinta, cum spune la Evrei 12, cand, in mijlocul adunarii in sarbatoare a ingerilor, se va strange Lucrarea aceasta si Domnul ii va rasplati, la capatul biruintei, cand lucrarea va fi incheiata, pe toti cei care au pus o caramida, o pietricica, o lacrima, o rugaciune, un ajutor la temelia acestei Lucrari pe vremea cand ea era slaba si dispretuita. El ne va rasplati pe toti. Pentru ca nici un pahar de apa dat in Numele Lui nu-si va pierde rasplata. i nu-si va pierde rasplata nici unul dintre cei care au contribuit cu o...