Partasia dragostei lui Dumnezeu creeaza in sufletele celor ce o au o lucrare si o stare de unire, de sfintenie, desavarsire si daruire. Unire cu toti cei ce sunt in adevar si iubesc venirea Domnului. Sfintire si desavarsire intru viata cea plina de daruri dumnezeiesti; si daruire spre semeni in vederea raspandirii Evangheliei in lume, []Partasia dragostei lui Dumnezeu creeaza in sufletele celor ce o au o lucrare si o stare de unire, de sfintenie, desavarsire si daruire. Unire cu toti cei ce sunt in adevar si iubesc venirea Domnului. Sfintire si desavarsire intru viata cea plina de daruri dumnezeiesti; si daruire spre semeni in vederea raspandirii Evangheliei in lume, largirea Imparatiei si marirea lui Dumnezeu.

Nu poate fi unire in Adevarul cel unic inaintea sfinteniei si inaintare spre culmile cele inalte, precum nici daruire deplina si reala. Inaintam primii pasi spre sfintenie cand stim ca nimic nu avem prin noi insine. Iar sfintenia este starea inalta in care credinciosul, coplesit de ea, traieste in cea mai stransa relatie de ascultare si implinire a voii lui Dumnezeu si impreuna cu fratii formeaza un organ comun, duhovnicesc, toti sunt mici si se supun unul altuia in dragoste. In astfel de familie duhovniceasca, Hristos-Domnul troneaza prin Duhul Sfant si relatia de culturalizare dintre om si Dumnezeu este inaintarea in cunoasterea Domnului Iisus, a drumului Golgotei si pastrarea legaturilor vii si reale cu Jertfa de pe Cruce prin credinta Adevarului, rugaciunea prin Duhul si Sfanta Euharistie.

Sa credem ca Dumnezeu vorbeste oamenilor prin Sfintele Evanghelii si asteapta sa I se raspunda real prin pocainta rugaciune, predare, ascultare si implinire de bunavoie.

Inomenirea, Jertfa, Moartea si Invierea Domnului si Mantuitorului nostru au lasat...