18. Cine n ar vrea ca fiii si urmasii lui sa aiba indu-rare de la Dumnezeu? i sa i fie fericiti pana in vesnicie? i care om nu ar face orice pentru neamul sau si pentru urmasii sai, numai sa le poata pregati acestora un viitor fericit? Acela, daca vrea cu adevarat asta, trebuie sa []18. Cine n ar vrea ca fiii si urmasii lui sa aiba indu-rare de la Dumnezeu? i sa i fie fericiti pana in vesnicie? i care om nu ar face orice pentru neamul sau si pentru urmasii sai, numai sa le poata pregati acestora un viitor fericit?Acela, daca vrea cu adevarat asta, trebuie sa vina neaparat si sincer la Hristos.

El Singur asigura urmasilor nostri un viitor fericit.19. Cate pacate, nelegiuiri si nedreptati fac multi parinti in numele grijii pentru copiii lor!Dar un singur lucru cu adevarat folositor pot face parintii pentru urmasii lor: sa vina la Hristos si sa faca voia Lui.

Toate celelalte le vor fi spre rau; Hristos Singur le va fi spre bine.20. Cel care nu asculta de Sfantul Cuvant al lui Dumnezeu si care nu vine la Domnul Iisus, nu numai ca isi pierde propria sa mantuire, savarsind hotii si nedreptati, inselaciuni, pentru a aduna avere pe seama copiilor sai, dar chiar pentru aceste fapte rele, el nu fericirea, ci nefericirea o pregateste pentru urmasii sai.

Doamne, da ne lumina Ta tuturor parintilor, pentru ca fara ea, intunericul ii inghite si pe ei, si pe urmasii lor.

Amin.

Pasunile dulci / Traian Dorz. Sibiu: Oastea Domnului, 2006