Prietenul adevarat iubeste oricand si in nenorocire ajunge ca un frate, fiindca adevarata dovada a iubirii se arata numai in nenorocire. Cel care iti da painea sa iti este cat un binefacator. Cel care-ti da casa lui iti este cat doi binefacatori. Dar cel care-ti da viata sa iti este cat toti binefacatorii tai la []Prietenul adevarat iubeste oricand si in nenorocire ajunge ca un frate, fiindca adevarata dovada a iubirii se arata numai in nenorocire.

Cel care iti da painea sa iti este cat un binefacator. Cel care-ti da casa lui iti este cat doi binefacatori. Dar cel care-ti da viata sa iti este cat toti binefacatorii tai la un loc.

Pentru ce Ierusalimul a fost cladit pe Muntele Moria, unde era sa fie jertfit Isaac, fiul fagaduintei Vechiului Legamant? i pentru ce tot pe acest munte este Golgota, unde s-a inaltat Crucea pe care a fost jertfit Iisus Hristos, Fiul Noului Legamant?De ce pe Moria s-a zidit Cetatea Sfanta, si nu pe Muntele Sinai, unde au fost date lui Moise Tablele Legii?Pentru ca locul unde se aduce o jertfa din iubire este nespus mai insemnat decat locul unde...