Am dori sa-i sfatuim pe cei dragi ai nostri sa faca ceea ce n-au facut multi in caminele lor si pentru care si-au pierdut fericirea si multi tot plang acum singuri pe drumuri, o viata intreaga, si nu o mai gasesc. Fratii mei tineri, voi sa pastrati fericirea! In caminul vostru sa domneasca fericirea mereu! []Am dori sa-i sfatuim pe cei dragi ai nostri sa faca ceea ce n-au facut multi in caminele lor si pentru care si-au pierdut fericirea si multi tot plang acum singuri pe drumuri, o viata intreaga, si nu o mai gasesc.

Fratii mei tineri, voi sa pastrati fericirea!In caminul vostru sa domneasca fericirea mereu!In caminul vostru sa ramana pacea!Despre caminul vostru sa poata spune oricine va trece pragul vostru ca a fost intr-un camin unde sunt cu adevarat niste credinciosi, unde sunt niste copii ai lui Dumnezeu.

Acolo unul cu altul se inteleg numai cu ochii.

Acolo fiecare ghiceste gandul celuilalt.

Acolo fiecare se gandeste cum sa-l faca fericit pe celalalt!Acolo-i fericirea! Acolo se umbla cu multa gingasie. Acolo se calca asa de usor si asa de gingas, ca nu cumva fericirea sa se stinga, sa se duca si sa nu mai vina.

M-am gandit in multe locuri, cand terminam o casa de facut si proprietarul zicea: Atunci si atunci o sa facem inaugurarea casei. Atunci o sa chemam neamurile si o sa petrecem in locul acesta de multe ori am suspinat: O, neamurile si petrecerile O, daca L-ati chema pe Hristos! O, daca L-ati chema pe Dumnezeu! Neamurile prea putin va vor ajuta, prea putin. N-o sa poata sa va faca fericiti Numai Hristos, numai Dumnezeu poate.

In rare locuri, in rare case, aceasta inaugurare se face cu Hristos, se face cu Dumnezeu, se face in Numele Lui. Asa ar trebui!Cum poate sa fie o fericire fara Dumnezeu?Cum poate sa fie fericire fara rugaciune?Cum oare doresc oamenii sa aiba de toate: si paine, si de toate celelalte, cand ei nu-L cunosc pe Hristos?O, un camin fericit cu Domnul Cat de rare sunt aceste camine si cat de scumpe! La acele rare si scumpe dorim sa fie adaugat si acest camin. Hristos sa se simta bine si fericit in locul acesta. Multi dintre tinerii care ajung nefericiti nu stiu de ce ajung atat de nefericiti. Ei nu stiu, ca nu-L cunosc pe Dumnezeu.

In caminul vostru drag, fericirea sa fie hranita.

Frate tanar si sora tanara, in orice dimineata va sculati acolo, udati fericirea voastra cu lacrimi, ca, in orice noapte va veti intoarce inapoi, s-ajungeti deodata, daca vreti s-o aveti si sa fie in casa voastra si sa se bucure si acei care v-au sfatuit cu lacrimi, din anii cei mai frumosi ai tineretii voastre. Multi tineri care n-au facut asa s-au trezit prea tarziu si-n zadar au plans apoi; fericirea zburata nu s-a mai intors niciodata inapoi, caci de unde zboara fericirea, ea nu mai vine iarasi.

Multi au spus: Eu nu sunt vinovat! Multe au spus: Eu n-am fost vinovata! i totusi fericirea a zburat de peste caminul lor si nu s-a mai intors niciodata.

Spunea...