Mare este Dumnezeu si mari sunt lucrurile Sale! Spun asta, acum, cand se pare ca diavolul cauta sa se amestece in toate lucrurile de pe pamant si chiar in cele sfinte, cand poate. Dupa Revolutie, au venit peste tara si poporul nostru pacate la care, ieri, romanul nici nu a putut gandi, iar astazi sunt []Mare este Dumnezeu si mari sunt lucrurile Sale! Spun asta, acum, cand se pare ca diavolul cauta sa se amestece in toate lucrurile de pe pamant si chiar in cele sfinte, cand poate. Dupa Revolutie, au venit peste tara si poporul nostru pacate la care, ieri, romanul nici nu a putut gandi, iar astazi sunt legiferate si bat la poarta casei lui, ispitindu-l. i multi cad prada acestor pacate, caci ele se prezinta ca si cum ar fi lucruri normale, provenite din necesitatea libertatii omului.

Tot omul cu ochi sanatosi poate vedea tacticile diavolului de a opri oamenii sa-L caute pe Domnul in biserica, in manastire etc. Diavolul a reusit, in mare parte, sa scoata in calea omului biserica lui carciuma. Adica, mai in toate locurile, in preajma manastirilor se ridica un han sau un popas turistic care, in scurt timp, devine restaurant cu program non-stop si cu toate cele spurcate.

La noi, in com. Bucosnita, jud. CarasSeverin, vrajmasul a primit o lovitura usturatoare si anume: in preajma bisericii din satul nostru, de multi ani, avea diavolul biserica lui prin care, pe parcursul multor ani, a cules roada bogata de suflete. Ca membru al satului, mi-a fost dat sa vad lucruri dureroase in acest loc blestemat: oameni si familii distruse, copii si mame plangand din cauza acestui locas al Satanei, a carui usa era permanent deschisa, iar oamenii, cand veneau la biserica, ori...