Dorinta de a face schimbari in lumea aceasta i-a cuprins ca o boala lipicioasa pe multi oameni. Unii se gandesc sa schimbe tot felul de a fi al celor de azi; altii voiesc legi noua si aspre; altii cred ca dand slobozenie deplina sa faca fiecine ce va vrea, va aduce o viata noua. Tot []Dorinta de a face schimbari in lumea aceasta i-a cuprins ca o boala lipicioasa pe multi oameni. Unii se gandesc sa schimbe tot felul de a fi al celor de azi; altii voiesc legi noua si aspre; altii cred ca dand slobozenie deplina sa faca fiecine ce va vrea, va aduce o viata noua. Tot ce propun acesti oameni in cursul vremurilor s-a incercat si nimic din cele ce le doresc ei n a venit pe urma lor. Eu cred ca nu trebuie sa facem decat o foarte mica schimbare, ca sa avem o viata noua.

Lucrurile si starile nu e bine sa fie schimbate cu una cu doua si de azi pe mane, ca altcum toate ies pe dos; legile cari sunt, daca se tin cum trebuie sunt in stare sa asigure mult bine, multa liniste, multa randuiala, numai sa fie tinute cu sfintenie si de cel de sus si de cel din urma om; slobozenia prea mare aduce grozav de multa suferinta pe seama celor buni si de omenie, si in loc sa se imputineze raul, se inmulteste prin pilda rea pe cari o dau unii si altii, cari inteleg pe dos cuvantul slobozenie.

Slobozenie avem destula de la Dumnezeu, si n-o stim intrebuinta cum se cuvine. Avem doar slobozenia de a ne alege stapanul cui sa slujim viata intreaga: lui Dumnezeu sau satanii. Oamenii aleg totdeauna pe satana, ca le fagaduieste mai mult, dar nu le da nimic bun, si le plateste tot cu bani mincinosi; si-l aleg pe el de stapan, fiindca a face raul e mai usor decat a face binele, care cere sa dai mult si de...