Fiul lui Dumnezeu nu afla nici azi case sufletesti unde sa Se nasca Evanghelia Nasterii ne spune ca Iosif si Maria, savarsind calatoria , n-au aflat in Vifleem gazda unde sa Se nasca Fiul lui Dumnezeu (Lc 2, 7). Mantuitorul lumii n-a aflat nici o casa si nu L-a primit nici o gazda . Pentru El nu []Fiul lui Dumnezeu nu afla nici azi case sufletesti unde sa Se nascaEvanghelia Nasterii ne spune ca Iosif si Maria, savarsind calatoria , n-au aflat in Vifleem gazda unde sa Se nasca Fiul lui Dumnezeu (Lc 2, 7). Mantuitorul lumii n-a aflat nici o casa si nu L-a primit nici o gazda . Pentru El nu era loc. Abia pe urma, atare om sarac L-a poftit in grajdul dobitoacelor sale.

Vad ca sunteti osteniti si salas nu aflati va fi grait omul acela poftim, intrati in grajdul meu. Intr-un grajd? se va fi intrebat Iosif. Dar ce era sa faca? Au intrat inauntru si pe urma grajdul s-a umplut de lumina mare.

Ah, ce lucru grozav s-a petrecut in noaptea Nasterii! Fiul lui Dumnezeu a trebuit sa Se nasca in ieslea unui grajd. Dar, vai, acest lucru grozav se petrece si azi. Pen tru Fiul lui Dumnezeu nici oamenii de azi n-au loc. Pentru Evanghelie, nici crestinii de azi n-au loc. Au loc pentru toate cele; au loc pen tru tot felul de placeri si desfatari lumesti, dar cand e vorba sa-L pri measca cu adevarat pe Iisus in casa sufletului lor nu mai au loc.

Iisus, Copilul cel Sfant, umbla si azi de la casa la casa, de la gazda la gazda, intreband dupa salas. El cauta si azi case sufletesti in care sa Se nasca si sa renasca la o vi ata noua pe cei din ele. El umbla si azi de la casa la casa, zicand: Iata, stau la usa si bat (Apoc 3, 20).

Dar vai ce putini sunt cei care Il primesc! La usa celor mai multe case, Domnul Iisus bate si azi in zadar. Pentru Hristos, inima celor mai multi oameni este incu iata cu lacat greu. Pacatul si fara delegea a impietrit inima lor. Vai, ce lucru grozav este acesta! Fiul Omului nici azi nu mai are loc un de sa- i plece capul (Mt 8, 20).

Draga cititorule! Minunea din pestera Vifleemului trebuie sa...