Crestinismul si Scriptura sunt in primul rand Hristos / El e tot ce-a fost vreodata sau mai poate fi frumos Tot ce s-a croit de veacuri mai inalt si mai curat, / Numai dragostea si credinta si nadejdea Lui au dat Traian Dorz ) De mai bine de doua mii de ani s-a vazut []Crestinismul si Scriptura sunt in primul rand Hristos / El e tot ce-a fost vreodata sau mai poate fi frumosTot ce s-a croit de veacuri mai inalt si mai curat, / Numai dragostea si credinta si nadejdea Lui au dat Traian Dorz ) De mai bine de doua mii de ani s-a vazut si s-a concluzionat ca nimic mai nobil pe pamant nu este ca si credinta crestina adusa la noi prin Jertfa suprema a Domnului nostru Iisus Hristos si jertfele imaculate a atator generatii. Noi cei de astazi cum se spune de atatea ori in Biserica si-n adunarile noastre ale Oastei Domnului suntem fericitii mostenitori ai unor scrieri si poezii crestine de mare valoare. Numai cei in inima carora Harul lui Hristos, Copilul Ceresc nascut in ieslea din Betleem, isi afla salas vor privi crestinismul la adevarata lui profunzime. Traditia crestina cu tot ce este in ea autentic: credinta in ocrotirea si mijlocirea Maicii Domnului, credinta in Puterea Crucii, cultul icoanelor, credinta in interventia sfintilor, este la indemana oricui si de mare folos celor neindoielnici. Domnul Iisus a venit in lumea noastra pentru tot pamantul dar sunt multi inca in timpurile noastre care pun la indoiala Dumnezeirea Lui, chiar si dintre crestini. Daca dorim sa fim ai Lui Domnul Iisus nu ne lasa cum spune fratele Traian Dorz in versurile urmatoare : Hristos este Domnul nostru, El ne face sa-i primim / Nu numai invatatura ci si harul s-o traim. / Nu numai ne-a dat o pilda un dumnezeiesc model / la ai Sai El da puterea sa traiasca asa ca El .

Vrajmasul incearca sa fure samanta Cuvantului din inima noastra de crestin semanata de generatii si generatii si pe pamantul tarii noastre. Sunt intrebari multe in randul nostru ca tineri care suntem cu radacini firave in pamantul bun al credintei stramosesti. La intrebarea daca e bine sa ne rugam Maicii Domnului unii crestini mai in varsta ar raspunde sa nu ne rugam ci doar s-o veneram. Astfel in mintea tinerilor se raspandeste o confuzie si nu mai stiu cum e bine. Dar invatatura buna din Biserica noastra a intocmit multe rugaciuni catre Maica Domnului care este Maica noastra prin Iisus cum spune fratele Traian. Asa am invatat noi cei din Oaste ca Maica Domnului ne ajuta, ne mangaie, fiind mijlocitoare la Fiul Sau Iisus pentru noi.

Spunea un drag parinte intr-o anumita imprejurare o intamplare cu un verisor al sau. Acest verisor s-a rugat mult la Maica Domnului pana la 14 ani dupa care a trecut la o alta incredintare in care nu o cinstea pe...