Am recitit Sfanta Scriptura si am vazut, spre surprinderea mea, ca, de la Iesirea pana la Apocalipsa, cultul este imbracat in aur, argint, pietre pretioase, broderii, vesminte din materiale fastuoase, clopote si lumanari; nu exemplu de slujire din Sfanta Scriptura care sa nu includa tamaia. In cult, Dumnezeu a poruncit frumusetea, frumusetea iesita din [] Am recitit Sfanta Scriptura si am vazut, spre surprinderea mea, ca, de la Iesirea pana la Apocalipsa, cultul este imbracat in aur, argint, pietre pretioase, broderii, vesminte din materiale fastuoase, clopote si lumanari; nu exemplu de slujire din Sfanta Scriptura care sa nu includa tamaia. In cult, Dumnezeu a poruncit frumusetea, frumusetea iesita din comun, chiar si in timp ce poporul Sau inca mai ratacea in pustie si traia in corturi. Frumusetea este ceva ce crestinii neatenti la detalii si care traiesc in nepasare nu reusesc sa perceapa.

Din pacate, si messa romano-catolica revizuita si-a pierdut frumusetea; in schimb, seamana cu un spectacol fad, aduce a show pop cu fete zambitoare din anii 70. De cealalta parte, bisericile protestante arata in general ca niste sali de clasa, in care mai degraba se preda decat se aduce slava lui Dumnezeu. Atunci cand, pentru a avea parte de o dimineata cu muzica buna, cu o predica puternica si o fratietate calda, vizitez cate un astfel de loc, plec de acolo gandindu-ma:,,Hmm, poate mai tarziu se vor intoarce si vor savarsi partea cultica . Daca totusi un cult care se bazeaza pe Scriptura reprezinta un indrumar de luat in seama, nu stiu de ce am impresia ca acestor cursuri de duminica dimineata le lipseste ceva.

Gary era nerabdator sa mearga, dar eu am pus frana. In mod ciudat, nu ma preocupa partea financiara, desi sa devenim ortodocsi a insemnat sa dam cu piciorul la o cariera de 15 ani, cand cei trei copii ai nostri se aflau la inceputul adolescentei.

Nici nu aveam vreun sentiment de loialitate fata de Biserica Episcopaliana, fie ea nationala sau din mica noastra parohie; ca activista pro-viata, m-am simtit singura si respinsa. Insa ma temeam ca vom pleca din ratiuni gresite: pentru ca nu eram fericiti. Prea multi oameni lasa balta casatoria, avorteaza copiii sau incalca alte angajamente pentru ca nu se simt suficient de impliniti. In plus, chiar daca Biserica Episcopaliana se pierduse in apostazie, nu avusese Dumnezeu nevoie de capelani si pe Titanic? N-ar fi fost mai bine sa ramanem acolo unde ne sadise El?Ba da, dar dedicarea lui Gary fata de Adevar a fost mai puternica decat ezitarea mea, fiind de acord in cele din urma sa ma alatur si eu. Pe 30 ianuarie 1993, ma aflam inaintea parintelui episcop Antoun care ma ungea cu untdelemn sfintit, spunand,,Pecetea darului Duhului Sfant! . In acea zi, alte cinci familii au mai venit cu noi din parohia episcopaliana, doua saptamani mai tarziu participand la prima noastra liturghie, pe un altar improvizat, intr-un spatiu inchiriat, cu obiecte imprumutate. Dupa trei ani, Parohia misionara,,Sfanta cruce numara 40 de familii, aproape toate fiind alcatuite din convertiti.***La un continent distanta, cineva cu care am interactionat doar prin email imi scrie o scrisoare. Face parte dintr-o familie evanghelica de multe generatii, avand rude misionari si profesori in colegii crestine. In prezent, sotul ei tocmai a inceput...