Ma intreba un om: nu ti-e rusine sa stai la discutii cu oamenii cari au mai multa scoala, cu cei mai invatati? De ce draga, sa-mi fie rusine? Aici sunt oamenii invatati! Draga prietine iti voi raspunde sa fii lamurit. Si o spun clar orisicui nu mi-i rusine a vorbi despre scumpul []Ma intreba un om: nu ti-e rusine sa stai la discutii cu oamenii cari au mai multa scoala, cu cei mai invatati? De ce draga, sa-mi fie rusine? Aici sunt oamenii invatati! Draga prietine iti voi raspunde sa fii lamurit. Si o spun clar orisicui nu mi-i rusine a vorbi despre scumpul meu Mantuitor, caci El a zis cine se va rusina de Mine si de cuvintele Mele si Fiului omului se va rusina de el cand va veni intru slava Tatalui (Marcu 8, 38).

Si daca se leapada cineva de Mine inaintea oamenilor va fi lepadat si el inaintea ingerilor lui Dumnezeu (Luca 12, 9).lar cat despre aceia ca ei sunt invatati, Sf. Apostol Pavel zice, ca intelepciunea lumii este nebunie inaintea lui Dumnezeu (I Corinteni 1, 20-21).

Caci putini sunt de cei invatati cari sa fie pe calea mantuirii, fiindca trebuie sa se smereasca si sa nu se bizuie pe intelepciunea lui invatata in scoli lumesti, ci pe a lui Dumnezeu care este frica de El (I Corint 1, 26).

Domnul voieste sa fii invatat in scoala cea mare, in Scoala Duhului Sfant, de acesti scolari se foloseste Domnul in via Lui. Fratilor nu taceti. Marturisiti-L, din dragoste, pe Hristos oricarui suflet. i dati fiecaruia in parte cinstea cuvenita lui (Romani 13, 7). Vasile Danilevici, ostas a lui Isus Biruitorul, Margina-Radauti.

Isus Biruitorul, Nr.03, anul 1936