Vazand cum traieste lumea, inca de tanar am inceput sa imi pun tot felul de intrebari despre rostul vietii, despre viata viitoare si astfel sufletul meu era intr-o continua cautare. Mie nu imi placea sa dansez si ma gandeam, cu o oarecare teama, ce voi face cand ma voi casatori, pentru ca la nuntile din []Vazand cum traieste lumea, inca de tanar am inceput sa imi pun tot felul de intrebari despre rostul vietii, despre viata viitoare si astfel sufletul meu era intr-o continua cautare. Mie nu imi placea sa dansez si ma gandeam, cu o oarecare teama, ce voi face cand ma voi casatori, pentru ca la nuntile din zilele noastre centrul petrecerii il constituie dansul mirilor. Ma tot macina acest gand si cautam o solutie. Nu am gasit una pana cand, in decursul unor seri, am gasit si ascultat pe internet cateva inregistrari cu I.

P.

S. Longhin de la Manastirea Banceni, pe atunci parintele Mihail Jar, apoi am gasit si o cantare a fratelui Traian Dorz ce se numeste Eram copil . Asta se intamplase aproape de finalizarea liceului.

Am povestit tot ce auzisem in acele inregistrari, prietenului si colegului meu, Petru Todirascu. Acesta m-a ascultat, apoi m-a invitat sa merg la o seara de colind impreuna cu el. Am acceptat si astfel am ajuns sa merg la colindat cu un grup de frati si de surori din Oastea Domnului. In acea seara am simtit ca in mine s-a intamplat ceva. Gasisem ceea ce cautam! Se cantau colinde si cantari cum nu am mai auzit si nu am crezut ca exista pe pamant. Apoi a urmat adunarea de Craciun, de la Roznov, apoi cea de la Comanesti si de atunci toate adunarile la care am putut ajunge m-au bucurat si intarit si am hotarat ca asta e viata pe care vreau sa o traiesc aici pe pamant.

Parintii mei sunt oameni credinciosi, am crescut in biserica din sat si uneori mai mergeam si in alte parohii dar, nu vedeam acolo trairea despre care auzeam ca trebuie sa o aiba un crestin ortodox. De aceea am cautat pana am gasit aceasta Lucrare de innoire a vietii crestine si de intoarcere a ei la izvor, la felul de traire al primilor crestini din biserica primara.

Le sunt vesnic recunoscator tuturor fratilor pe care i-am intalnit pentru ca am gasit la fiecare dintre ei dragoste de frate. Totodata ii multumesc Lui Dumnezeu si fratilor inaintasi si nu in ultimul rand parintelui Iosif Trifa, cel care a intemeiat aceasta Lucrare sub calauzirea Duhului Sfant, pentru ca din aceasta comunitate Dumnezeu mi-a daruit inca o binecuvantare: sotia minunata pe care o am. Si la nunta am putut inlocui dansul cu rugaciunea mirilor.

Cred din tot sufletul ca aceasta lucrare e ceea ce ne lipseste prin multe locuri in bisericile noastre si cred ca ea va dainui pana la sfarsitul veacurilor pentru ca este de la Duhul Sfant. Amin! Slavit sa fie Domnul! Dragos Gradinaru Gura Vaii, jud. Neamt Am crescut de mica intr-o tara straina, departe de casa, unde nu prea era adunare si nu imi simteam locul. Trambita Parintelui nostru Iosif Trifa, profetul Domnului nostru Iisus Hristos, m-a chemat acasa unde am simtit cu adevarat locul meu cald, in dulcea adunare impreuna cu fratii....