Minunat esti Doamne intru sfintii tai! Oameni de o inalta traire duhovniceasca ne-au croit noua drum spre cer. Giganti ai Cuvantului si ai faptei. Intre cei presarati de Dumnezeu in neamul nostru se numara Preaiubitul Parinte Iosif. Stalp de foc care ne-a indrumat in noaptea pacatelor si ne-a trezit din somnul prihanei si indiferentei. El, []Minunat esti Doamne intru sfintii tai!Oameni de o inalta traire duhovniceasca ne-au croit noua drum spre cer. Giganti ai Cuvantului si ai faptei. Intre cei presarati de Dumnezeu in neamul nostru se numara Preaiubitul Parinte Iosif. Stalp de foc care ne-a indrumat in noaptea pacatelor si ne-a trezit din somnul prihanei si indiferentei. El, parintele nostru duhovnicesc, ne este model de vietuire si rugator in ceruri.

Gornistul Oastei mi s-a facut cunoscut si mie prin scrisul sau, prin marturiile fratilor si prin urmele lasate dupa stramutarea in vesnicie. Cu fiecare carte aprofundata, cu fiecare indemn citit si fiecare marturie aflata m-am incredintat pe deplin ca primul ostas a fost si este un sfant al lui Dumnezeu. Oricare din filele istoriei sale brazdate de suferinta si lepadare de sine imi mustra constiinta impovarata de lene si indiferenta, de lipsa dragostei si nelucrare. Cum sa nu simt responsabilitatea numelui de ostas privindu-i jertfa?Inaltandu-mi cugetul la Parintele Iosif prind putere in lupta si primesc indemn la pravila si nevointa. Cum sa nu simt prezenta parintelui in adunare cand ma infior cum mi se strange inima la auzul cuvantului rostit? Cine sa imi atinga asa corzile inimii, cine sa imi indeparteze zavorul de fier si sa imi umple sufletul de lumina, daca nu parintele drag? Caci prin voia lui Dumnezeu Se lasa descoperit unui pumn de pamant.

In neputinta mea, indraznesc sa nazui spre sfintenie avand certitudinea ca parintele meu duhovnicesc se roaga Imparatului Cerului pentru fiica sa slaba. Si asa primesc putere in lupta zilnica dintre firea veche si cea noua, dintre pacat si virtute, dintre Cerul vesnic si pamantul trecator.

Recunostinta, Parinte, pentru toata jertfa ta. Pentru ca ai framantat aluatul trupului tau firav pentru a te preface prescura pentru Liturghia Cereasca. Recunostinta pentru ca renuntand la tine, m-ai nascut pe mine si pe multi altii dezlipindu-ne de intunecimea nestiintei si a pacatului. Recunostinta pentru ca nesocotind averea cea lumeasca, ai pus tot ce detineai in slujba Domnului, strangandu-ti comoara in Cer unde ne astepti si pe noi. Purtandu-te in gand si in rugaciunile noastre, nadajduim a da slava lui Dumnezeu impreuna, mai langa El, in ceruri! Amin.

Emilia Aurica BrasovFost-a om trimis de DumnezeuAcum, la implinirea a 131 de ani de la nasterea preaiubitului nostru Parinte Iosif, se cuvine ca toti fratii ostasi de pe toate fronturile Oastei sa ne aplecam inimile si genunchii cu adanca smerenie la Picioarele Domnului Iisus si sa-I multumim ca l-a trimis in neamul si-n Biserica noastra pe parintele nostru duhovnicesc El, prin lucrarea profetica venita de la Duhul Sfant, a dorit sa ne...