Iubiti frati si scumpe surori in Domnul Iisus Hristos si toti cei care sunteti de fata, indiferent cu ce gand ati venit aici, indiferent ce idee v-a adus aici, noi pe toti va salutam in numele Domnului Iisus si am dori din suflet ca nici unul sa nu va duceti cu sufletul nemangaiat de aici, []Iubiti frati si scumpe surori in Domnul Iisus Hristos si toti cei care sunteti de fata, indiferent cu ce gand ati venit aici, indiferent ce idee v-a adus aici, noi pe toti va salutam in numele Domnului Iisus si am dori din suflet ca nici unul sa nu va duceti cu sufletul nemangaiat de aici, nici unul sa nu va duceti intristati.

Vreau mai intai, cu ajutorul lui Dumnezeu, sa amintesc cate ceva din cele ce le cunosc si eu din viata fratilor tineri si din familia lor. Cunosc viata fratelui tanar de cand era copilas mic aci in satucul acesta. Imi aduc aminte de parintii care l-au crescut. N-a fost fratele, [tatal sau], un frate vorbitor; n-a fost fratele un frate care sa fie orator, dar ne-a fost un exemplu si un model de blandete si de smerenie. La fel, sora. i vedem ca Dumnezeu nu lasa nerasplatita o viata sincera, o smerenie sincera, o aplecare sincera la poala crucii Domnului Iisus; nu le lasa nerasplatite. Familia lor toata a fost intelegatoare si Dumnezeu S-a indurat spre ei, ca sa vedem aici o nunta in felul cum o vedem.

Lucrarea lui Dumnezeu, tainica, fratilor si surorilor, pe care El o face la randul Lui si in timp potrivit, este lucrarea Sa, nu a oamenilor. De multe ori noi oamenii gresim atunci cand ne amestecam in lucrurile lui Dumnezeu si credem ca le-om face mai frumoase sau mai bine, sau altfel de cum le face Dumnezeu. E minunat lucru atunci cand omul poate ramane convins de lucrarea lui Dumnezeu pe care Dumnezeu o face in viata lui, in familia lui. i-i minunat lucru atunci cand putem ramane recunoscatori fata de Cuvantul Lui sfant care lucreaza cu atata putere in viata de care-i primit si-n inima de care-i ascultat si acceptat.

Multumim lui Dumnezeu si dorim toti sa ne indreptam [o clipa] inima si sufletul spre familia aceasta, spre fratii acestia batrani, smeriti si umili, si ascultatori. Nu i-am fi putut socoti ca sunt mari povatuitori, dar au fost mari traitori. Ca nu cei ce vorbesc, nu cei ce fac valva, cu fala, sunt ceva inaintea lui Dumnezeu, ci aceia ce-si traiesc viata in curatie, in sfintenie si in ascultare si recunostinta fata de Cuvantul lui Dumnezeu. Ne putem aduce aminte de Cuvantul Domnului Iisus, care-i plin de putere si care a spus asa: Nu cei ce-Mi zic Doamne, Doamne , nu aceia Ci aceia ce fac voia Tatalui Meu . Multi oameni de pe pamant se indreapta mai ales in timpuri de durere, in timpuri de lipsa, in timpuri de anumite stari [grele] din viata se indreapta spre Dumnezeu cu Doamne, Doamne . Dar cand a trecut durerea, cand a trecut lipsa, cand a trecut boala, cand a trecut incercarea, ei nu mai cauta voia lui Dumnezeu.

De aceea, fratilor si surorilor, sa ne ramana un model sfant si binecuvantat familia aceasta. A fost o familie smerita si blanda asa cum o stim si o cunoastem. i fiind in felul acesta, nici copiii lor, desi s-au dus de la ei si prin toata tara au umblat, nu si-au uitat parintii si nu si-au uitat felul de viata pe care l-au vazut la ei, ci l-au urmat.

Multi ne rugam pentru ai nostri. Multi Ii spunem lui Dumnezeu multe cuvinte, dar oare cum ne traim viata? Ce pot ei vedea in noi? Ce pot gasi in noi?Multumim fratilor batrani care si-au crescut familia in felul acesta, mai intai dandu-se exemplu nu de vorbe multe, ci de o viata smerita si ascultatoare de Dumnezeu. Fiindca ascultarea face mai mult decat mii de jertfe inaintea lui Dumnezeu. Cel ce nu poate asculta poate sa-si aduca chiar si trupul lui jertfa, asa cum spune Cuvantul lui Dumnezeu, poate sa-si imparta averea pentru hrana saracilor, poate sa-si dea trupul sa fie ars in foc, dar daca el nu-L poate intelege pe Dumnezeu, daca el nu poate asculta de Dumnezeu, atunci nu va ajunge niciodata sa-i cunoasca dragostea Lui curata si mareata, care intrece orice cunostinta.

Cam atat am vrut sa amintesc despre familia fratilor de aici, pe care o cunoastem. Ii multumind mai intai lui Dumnezeu si apoi si fratilor pentru minunata crestere si pentru minunatul exemplu ce ni-l dau. Sa nu credem ceva gresit. Nu numai noi care vorbim putem fi exemple in adunare. Fiecare din adunarea lui Dumnezeu sunteti chemati sa dati exemplu in locul in care v-a asezat Dumnezeu. Cand Dumnezeu te-a chemat in adunare si in Lucrare, te-a pus intr-un loc, sora si frate, ai ocupat un loc. Cand te misti din locul in care te-a asezat Dumnezeu, toata adunarea te cunoaste, toata adunarea te vede, toti se schimba. Dar cat timp ramai in locul in care te-a asezat Dumnezeu, smerit, umil, ascultator, atunci poti sa intelegi Cuvantul lui Dumnezeu, poti sa traiesti Cuvantul lui Dumnezeu, poti sa ai Cuvantul lui Dumnezeu in inima, in suflet si in gand. Dar cand te misti din locul unde te-a asezat Dumnezeu, atunci iti cauti tu un loc al tau cum ii place eului tau. Nu uitati lucrul acesta, fratilor si surorilor!Timpul s-a scurs, dar sa nu uitam, ca nu numai cu paine va trai omul, ci cu orice cuvant care iese din gura lui Dumnezeu. Eu cred ca majoritatea celor care suntem aici n-am venit pentru altceva, decat pentru ca suntem flamanzi, insetati dupa Cuvantul lui Dumnezeu, fara de care putem marturisi fiecare larg, deschis: Eu nu mai pot trai fara Cuvantul lui Dumnezeu . Uitati-va la vietile care traiesc fara Cuvantul lui Dumnezeu. Cum sunt vietile acelea? De aceea auziti spunandu-se: Strang Cuvantul Tau in inima mea, pentru ca sa nu pacatuiesc impotriva Ta . Dar ce altceva te mai poate ajuta, frate si sora, sa nu pacatuiesti? Ce te mai poate ajuta, in afara de Cuvantul lui Dumnezeu? Mintea ta iscusita? Uita-te unde te duce mintea ta! Uita-te ce face cu tine mintea ta. Lucrarea in care ne-a chemat Dumnezeu, fratilor si surorilor, este la poala crucii Domnului Iisus. Vesnic, cat stai la poala crucii Domnului Iisus, iti vei tine privirile atintite la El, ca la Cel rastignit in locul tau. Nu stiu daca ati citit sau daca ati ajuns la micile carticele, la micile brosuri cu care a inceput Lucrarea Oastei Domnului. La micile brosuri ce aratau inima omului. Ce minunat era zugravita intr-un loc: inima omului, crucea Domnului Iisus si un scaun. Cat timp era eul rastignit pe cruce, Domnul Iisus statea pe scaun si te conducea, si te comanda. Iar cand eul voia sa se dea de pe cruce jos, se punea pe scaun si Domnul Iisus Se suia iarasi pe cruce, in locul tau.

Sa nu credem ca acelea cu care a inceput Dumnezeu Lucrarea aceasta au fost niste lucruri carora le-au trecut vremea si timpul; si ca acum noi avem altele, mai iscusite si mai puse la rand, si mai puse la punct. Nu, fratilor si surorilor! Noi nu vom avea niciodata un semn mai inalt, mai sfant, mai binecuvantat, mai puternic decat jertfa Domnului Iisus si crucea Lui prin care ne-a mantuit. Daca toate lucrarile, toate confesiunile, toate credintele de pe pamant se vor scula de acolo si vor spune ca este idol crucea, noi nu vom spune aceasta niciodata! Noi vom ramane vesnic alipiti de crucea Domnului Iisus, stand vesnic sub poala crucii Domnului Iisus si de aici Il vom vesti pe Domnul Iisus. De aici vom vorbi totdeauna. Cine nu vorbeste de sub poala crucii Domnului Iisus nu poate vorbi nimic. N-are farmec altceva in adunarea noastra. Sub aceasta si cu aceasta ne-a trezit Dumnezeu. Aici, va rugam fierbinte, lasati orice soapta care va cheama sa va sculati de aici. Inapoi, in genunchi, la poala crucii Domnului Iisus!Fratilor si surorilor, va rugam, intelegeti-ne! Aduceti-va aminte de cand cantam cantarea: E mult de cand e noapte si lumea-i bantuita / de mii de duhuri rele cu-nselatoare soapte . Dar noi am crezut ca ne distreaza cu aceasta! Eu am crezut ca aceasta o fi vreo cantare de distrare; n-am inteles ca-i un adevar Uitati-va, astazi sunt mii de duhuri, mii de duhuri care, cu inselatoare soapte, vin si-ti soptesc: Ridica-te de-acolo. Dar nu vezi lumea culta? Da de ce-ai facut facultate? Da de ce te-ai dus la scoala? Nu vezi tu, mintea ta nu se poate ridica? Ai sa ramai tu singur acolo? Noi va marturisim in numele cerului, in numele Domnului Iisus: de se vor scula toti, noi vom ramane la poala crucii Domnului Iisus, de unde strig cu ochii [plini] de lacrimi: va rugam fierbinte pe toti fratii si surorile: intoarceti-va inapoi, sa imbratisam Crucea intai. Aud pe multi frati propovaduind si predicand pacea. Pacea nu se predica, fratilor. Pacea se traieste. Pacea se urmareste. Nu se predica! Dragostea nu se predica. Dragostea traieste. Dragoste e viata, nu e predica! Atunci cand te-ai umplut de mii de duhuri rele si straine si cand mii de soapte in tine soptesc fel de fel de lucruri, degeaba mai propovaduiti pacea. Ca-n inima ta-i ura. In inima ta-i razboiul. In inima ta-i razvratirea. Degeaba vine Cuvantul lui Dumnezeu sa-l intelegem pe Domnul Iisus care spune asa: Va dau pacea Mea, va las pacea Mea. Nu v-o dau cum v-o da lumea, ca sa nu vi se tulbure inima . Din cauza aceasta, ca noi n-am ascultat glasul Lui, ca n-am ramas la glasul Lui, ni s-a tulburat inima, fratilor. Trebuie sa recunoastem M-am gandit de cand am intrat aici: oare de ce amintesc toti fratii despre lucrurile acestea? E vremea in care traim. i nu putem fi nepasatori de vremea in care traim. Nu mai vine satana acuma cu pacatul lumesc asa de [provocator cum vine] cu pacatul duhovnicesc.

Oare de ce Domnul Iisus a trebuit, in ultimele cuvinte, prin Matei, sa spuna: Vor veni Hristosi mincinosi, vor veni proroci mincinosi si vor spune: Eu sunt! . La noi este! Dar cum? Numai la voi? Numai la noi.

De-acolo de unde auzi cuvantul acesta: numai la noi ; numai eu , fereste-te, frate si sora, ca de foc. () De aceea noi va rugam frumos si v-am rugat intotdeauna frumos, fratilor si surorilor, intelegeti-ne: nu imprumutati [nimic] din afara Cui nu va ajunge Domnul Iisus si jertfa Lui, aflati, fratilor si surorilor, ca nu va mai multumeste nici cerul intreg sa fi al vostru. Tot ce mai are Dumnezeu de la Domnul Iisus incolo, tot sa va dea si sa fie al vostru, voi veti fi nemultumiti in cer. De ce? Cuvantul lui Dumnezeu garanteaza lucrul acesta si spune clar.

Fratii, fiecare de la inceput, au cautat sa va spuna cele mai alese cuvinte, cele mai bune indemnuri. E adevarat, cand te ridici sa vorbesti ceva in numele lui Dumnezeu, in numele Domnului Iisus, cauti sa vorbesti ce poti mai curat; ce poti mai ales; ce poti mai sfant. Eu as vrea sa va citesc ceva din Cuvantul lui Dumnezeu cu privire la lucrurile de capetenie, pe care Dumnezeu Insusi le marturiseste si le arata. [Acest cuvant] il puteti gasi...