Cerurile spun Slava lui Dumnezeu si intinderea lor vesteste lucrarea mainilor Lui. O zi istoriseste alteia acest lucru, o noapte da de stire alteia despre el. i aceasta, fara vorbe, fara cuvinte al caror sunet sa fie auzit, dar rasunetul lor strabate tot pamantul si glasul lor merge pana la marginile lumii (Psalmul 19, 1-4) []Cerurile spun Slava lui Dumnezeu si intinderea lor vesteste lucrarea mainilor Lui. O zi istoriseste alteia acest lucru, o noapte da de stire alteia despre el. i aceasta, fara vorbe, fara cuvinte al caror sunet sa fie auzit, dar rasunetul lor strabate tot pamantul si glasul lor merge pana la marginile lumii (Psalmul 19, 1-4)Daca cerurile spun,daca intinderea lor vesteste,daca o zi istorisestesi daca pana si noaptea da de stire, scotand in lumina Slava lui Dumnezeu si lucrarea mainilor Lui, atunci numai noi, oamenii, cei care suntem facuti dupa Chipul si Asemanarea Lui, noi cei care suntem inzestrati cu grai si cuvant, sa tacem?Daca, privind in sus, acestea toate ne indeamna si pe noi sa spunem si sa vestim, sa istorisim si sa dam de stire, apoi, nici privind in jurul nostru, nimic si nimeni nu ne indeamna la tacere.

Daca toate acestea ne indeamna sa spunem si sa spunem mereu de Slava Lui Dumnezeu si sa vestim lucrarea mainilor Lui, apoi, iubitii mei, cineva mai inainte de noi a facut acest lucru.

Cat de minunat ne istoriseste Psalmistul ca ziua a dat de stire noptii si ca apoi noaptea a transmis aceasta altei zile, care, la randul ei, a transmis altei nopti acest lucru si ca ele neincetat ne aduc aminte, fara vorbe si fara de cuvant, ca numai trecerea pasilor Lui redesteapta, in sufletul celor cu tainice urechi, soapta eternului ecou al...