Dar daca umblam in lumina, dupa cum El In susi este lumina, sangele lui Iisus Hristos, Fiul Lui, ne curateste de orice pacat! Bunul nostru Tata ceresc, odata cu izgonirea din Rai, n-a parasit pe Adam definitiv, nu 1-a lasat parasit si cazut definitiv. In marea lui dragoste, I S a facut mila de omul cazut. L-a []Dar daca umblam in lumina, dupa cum El In susi este lumina, sangele lui Iisus Hristos, Fiul Lui, ne curateste de orice pacat! Bunul nostru Tata ceresc, odata cu izgonirea din Rai, n-a parasit pe Adam definitiv, nu 1-a lasat parasit si cazut definitiv. In marea lui dragoste, I S a facut mila de omul cazut. L-a vazut chinuin du se si framantandu-se sub povara pedepsei pacatului sa varsit si I S-a facut mila de el.

Dar pacatul, pacatul trebuia sters, trebuia in departat. Adam trebuia ridicat la curatia si sfin tenia din care cazuse. Iar aceasta nu se putea face decat prin sange, prin jertfa. i Tatal cel ceresc atata ne-a iubit pe noi, incat si pe Singurul Lui Fiu si L-a dat, pentru ca tot cel ce crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica (In 3, 16).

Tu, omule cazut, tu, cela ce traiesti in cea mai grozava moarte trupeasca si sufleteasca, tu, cela ce te infiori vazand starea grozava in care te gasesti nu dispera! Hristos a venit pentru tine. Hristos a murit pentru ca tu sa traiesti! Hristos S-a dat pe Sine Jertfa de rascumparare pentru tine!Da-ti seama de acest lucru! Nu spune mereu: si S-a rastignit pentru noi , ci spune: si S-a rastignit pen tru mine! Pentru ca sa ma mantuiasca si sa ma scape pe...