Cel intelept castiga suflete (Prov 11, 30). Cea mai mareata slujba pe care o poate indeplini cineva aici pe pamant este slujba de salvare a sufletelor. Este grea aceasta slujba, dar e cea mai plina de bucurii, de mangaieri si roade. Castigarea sufletelor pentru Hristos trebuie sa fie gandul de capetenie idealul fiecarui crestin, []Cel intelept castiga suflete (Prov 11, 30).

Cea mai mareata slujba pe care o poate indeplini cineva aici pe pamant este slujba de salvare a sufletelor. Este grea aceasta slujba, dar e cea mai plina de bucurii, de mangaieri si roade.

Castigarea sufletelor pentru Hristos trebuie sa fie gandul de capetenie idealul fiecarui crestin, pentru ca acest lucru era singurul ideal al vietii lui Iisus.

Ce inseamna a fi crestin decat a-L urma pe Hristos? Ce inseamna a-L urma? A avea in toata viata acelasi scop ca si El. Acest scop si-a atins culmea in ceea ce spune Luca 19, 10: Fiul Omului a venit sa caute si sa mantuiasca ce era pierdut.

Domnul Iisus, cand a venit pe pamant, a avut o singura intentie. Cand El parasi maretia cerului pentru a o schimba cu mizeria acestui pamant, era ocupat de un singur gand. Pentru o singura cauza a trait si a murit El, si aceasta era: a mantui ce era pierdut. Este acesta si telul tau? Traiesti tu pentru aceasta? Este aceasta singura dorinta arzatoare a sufletului tau? Este ea patima vietii tale, care se ridica deasupra tuturor patimilor? Iar daca ea nu este, cu ce drept te numesti crestin? Daca ai un ideal cu totul deosebit de al Lui, cu ce drept te numesti un urmas al lui Hristos?Voi cei care cunoasteti binele unei vieti traita cu Mantuitorul, voi care v-ati bucurat de ocrotirea si pacea pe care le da harul Sau, chemati fara incetare si pe altii la El. Chemati pe orice suflet la ospatul Mielului.

Domnul Iisus spune: Urmati-Mi si va voi face pescari de oameni Mt 4, 19). Ii urmati Lui? Prindeti oameni pentru El? Castigati suflete pentru El?Apostolul Iacov spune: Sa stiti ca cine va intoarce pe un pacatos de la ratacirea caii lui, va mantui un suflet de la moarte si va acoperi o sumedenie de pacate. Ce lucru minunat face acela care merge sa scape suflete! Sa aduca la Domnul Iisus pe cei pierduti!Rasplata salvatorului de suflete este din cele mai mari. Cei intelepti zice Domnul vor straluci ca stralucirea...