Ascultarea este mai buna decat jertfa, si supunerea, mai buna decat grasimea berbecilor (I Regi 15, 22). Inima noastra este nespus de rea si ne in sala adesea ingrozitor cand dorim sa ajungem la o tinta anumita. Ne da cele mai nevinovate temeiuri, ca sa facem ceea ce dorim; iar ochii mintii noastre, intunecati de interese []Ascultarea este mai buna decat jertfa, si supunerea, mai buna decat grasimea berbecilor (I Regi 15, 22). Inima noastra este nespus de rea si ne in sala adesea ingrozitor cand dorim sa ajungem la o tinta anumita.

Ne da cele mai nevinovate temeiuri, ca sa facem ceea ce dorim; iar ochii mintii noastre, intunecati de interese personale sau de o vointa necugetata, nu mai sunt in stare sa priceapa rostul acestor temeiuri.

Multi, ca sa ramana in starea pe care, de altfel, o recunosc ca gresita, spun ca numai in aceasta stare pot avea un camp de lucru mai intins, uitand de cuvantul Domnului: Au doara arderile de tot si jertfele sunt tot asa de placute Domnului ca si ascultarea glasului Domnului? Ascultarea este mai...