In noaptea aceea (noaptea de An Nou, 1923) nu se nascuse in Hristos numai un redactor nou si o gazeta noua. Ci se nascuse si se nastea o cititorime noua, o societate noua, o fratietate evanghelica si vie, care era aluatul ceresc in stare sa dospeasca pentru Hristos toata framantatura Bisericii si poporului nostru, innobiland-o []In noaptea aceea (noaptea de An Nou, 1923) nu se nascuse in Hristos numai un redactor nou si o gazeta noua. Ci se nascuse si se nastea o cititorime noua, o societate noua, o fratietate evanghelica si vie, care era aluatul ceresc in stare sa dospeasca pentru Hristos toata framantatura Bisericii si poporului nostru, innobiland-o si sfintind-o.

Dupa abia trei luni, la Pasti, in numarul 13, din 8 aprilie 1923, Parintele Iosif publica primul bilant al luptei si inceputului sau nou cu Oastea Domnului. Sub titlul Intrati in Oastea noastra, el scria:De Anul Nou 1923, Lumina Satelor a publicat o chemare catre cititorii ei Cititorilor, zicea intre altele aceasta chemare, veniti sa facem o intrare crestineasca in anul cel nou. Veniti sa facem o hotarare, o intovarasire de lupta impotriva pacatelor, sa le scoatem din casa si din traiul nostru si al vecinilor nostri i se publica inca o data cuprinsul Hotararii de atunci, adaugandu-se apoi urmatoarele:Aceasta este Hotararea publicata in numarul de Anul Nou. Cati au subscris aceasta Hotarare inca nu stim, pentru ca acolo ziceam sa ni se instiinteze numai la sfarsitul anului. Numai atunci vom putea afla cat de mare este Oastea noastra. S-au aflat insa unii care ne-au instiintat si mai inainte de sfarsitul anului despre iscalirea hotararii. Din aceste instiintari am aflat despre urmatorii care s-au hotarat pentru lupta impotriva pacatelor:Iosif Trifa, redactorul gazetei Lumina satelor ,Gh.

Greavu, cantor la biserica Lisa Fagaras,Ioan Buzas, econom, Jucul Romanesc,Zaharie Ieronim, plugar, Crihalma,Ilie Ranca, Haghig,N.

T., plugar in com.

L.

Flore Alexe, epitrop, biserica Cermei, jud. Arad, Nicolae Vesa, Flore Popa, Teodor Sabau, cant. bisericesti,Petru Vlad, Craciun Vlad, plugari, Cermei, jud. Arad,Iacob Grigore si Ioan Poplacean, Orlat, jud. Sibiu,Petru Popa, cantor bisericesc, Giris,Ioan Popa, Nicolae Craciun, Flore Balas, Flore Ianc GirisN.

F. din Nojag SeverinIlarie Gavra, com.

Vidra de Sus,Ioan...