1. Induratule si nepretuitule Prieten al tineretii mele, marile iubiri se pot vedea numai in clipa marilor hotarari? 2. Iubirea care isi poate tari marile ei aripi prin praful nedespartirii de cealalta este adevarata iubire. 3. Abia atunci i-am vazut-o. Atunci i-am vazut minunea dragostei Tale pentru mine, nemarginirea milei Tale, starea mea jalnica, spaima []1. Induratule si nepretuitule Prieten al tineretii mele, marile iubiri se pot vedea numai in clipa marilor hotarari?2. Iubirea care isi poate tari marile ei aripi prin praful nedespartirii de cealalta este adevarata iubire.3. Abia atunci i-am vazut-o.

Atunci i-am vazut minunea dragostei Tale pentru mine, nemarginirea milei Tale, starea mea jalnica, spaima Ta pentru soarta si viitorul meu.4. Ai dat la o parte zidul care ne despartea si ai trecut inapoi la mine, peste muntele de gheata care se prabusise intre noi.5. i-ai strans aripile Tale mari si puternicesi Te-ai asezat iarasi resemnat si milostiv langa mine, cuprinzandu-mi capul obosit la Pieptul Tau.6. tergandu-mi lacrimile neputinciose si calde ce imi siroiau pe mainile Tale, mi-ai zis: Nu mai plange! Raman si Eu.7. Nu pot sa merg fara tine. Nicidecum nu pot sa te las. Cu nici un chip nu pot sa te parasesc.8. Te voi astepta pana vom putea merge iarasi impreuna.

Nu pot pleca singur.9. Mi-am rezemat capul pe umarul Tau puternic si bun.10. Am simtit toata inima topindu-se in mine.11. Mi-am plecat si mai mult fata, pentru ca lacrimile mele sa poata curge si mai din plin, nevazute, in poala Ta.12. Soarele vietii mi s-a ivit stralucind din nou, inviindu-ma ca dintr-o moarte inspaimantata.

Va urmaTraian Dorz,din Prietenul tineretii mele ,Editura Oastea Domnului, Sibiu