Cea mai mare bogatie pentru un suflet este sa ajunga coplesit de toata plinatatea lui Dumnezeu (Efeseni 3,19). Cea mai mare cinste si binecuvantare pentru un popor este sa poata fi numit popor al lui Dumnezeu (II Corinteni 6, 16). Cum se poate ajunge la starea aceasta? Simplu. Prin Cuvantul lui Dumnezeu. Biblia, Evanghelia, poate []Cea mai mare bogatie pentru un suflet este sa ajunga coplesit de toata plinatatea lui Dumnezeu (Efeseni 3,19).

Cea mai mare cinste si binecuvantare pentru un popor este sa poata fi numit popor al lui Dumnezeu (II Corinteni 6, 16).

Cum se poate ajunge la starea aceasta? Simplu. Prin Cuvantul lui Dumnezeu.

Biblia, Evanghelia, poate schimba pe orice om si prin ea poate fi indreptat si indrumat pe calea Domnului orice popor.

Cateva dovezi. Crestinii cei dintai erau un popor intreg de sfinti, fiindca Evanghelia era cartea vietii lor. Cunosteau atat de bine Sf. Scriptura incat, atunci cand erau amenintati ca li se vor lua cartile si se vor arde, au putut spune: Le vom scrie din nou (din memorie, caci le stiau pe dinafara).

In timpurile noastre, popoarele nordice (Suedia, Norvegia etc.) apoi Anglia stau ca o dovada vie despre tot ceea ce poate face Biblia.

Englezii ajunsesera la o stare de stricaciune vecina cu distrugerea si moartea. Biblia i-a salvat. Astazi formeaza natiunea cea mai puternica din lume si poporul care tine locul intai la vestirea Evangheliei printre pagani. arile nordice erau pustiite de alcoolism. Astazi, deasupra temnitelor flutura steaguri albe. Nu mai sunt in aceste tari banditi, criminali si stricati. Biblia a cladit un suflet nou, si tari noi, popoare curate, cinstite si bune.

In tarile unde nu se citeste Biblia este o jale. Crimele, betiile, hotiile si toate rautatile stapanesc cu puterea unui duh rau, care tine in robie pe cei ce traiesc in intuneric si in umbra mortii, lipsiti de cunostinta Cuvantului lui Dumnezeu.

Lipsa Bibliei din viata oamenilor si a popoarelor este un rau mare, o paguba ce n-o pot stavili niciodata straduintele, reformele si puterile omenesti. Singur Dumnezeu poate schimba si innoi sufletele. Singur Cuvantul Lui da viata.

De aceea, binecuvantat este cel ce vine in numele Domnului cu cuvantul Bibliei, cu Cuvantul lui Dumnezeu, sa invete pe oameni.

Binecuvantat este cel ce prin scrisul si graiul sau indeamna pe oameni sa citeasca Sf. Scriptura si se lupta sa duca pretutindeni cunostinta Cuvantului dumnezeiesc. i, cu atat mai mult, merita numele de binefacator al multimii acela care ingenuncheaza un popor intreg langa Sfanta Carte a lui Dumnezeu.

Parintele Iosif Trifa a fost unul din acestia. Timp de 27 de ani de preotie, a lucrat fara preget si a luptat zi si noapte pentru a ridica si a tine sus Cuvantul Vietii si pentru a apropia poporul nostru de Cuvantul lui Dumnezeu. Intreaga viata sa de preot si propovaduitor de la altar si amvon a fost o scoala a Bibliei.

O scoala a Bibliei a fost scrisul sau la multele gazete si foi religioase pe care le-a redactat sau la care a colaborat.

O scoala a Bibliei...