Biserica Domnului este acum in lume si ca o cladire inca in lucru. Pe dinafara nu se vad acum decat schele si moloz. Insa Marele Mester si Ziditor al ei, Care este Dumnezeu, lucreaza inauntrul acestor schelarii, cu o mare putere, cu o mare dragoste si cu o mare graba pentru desavarsirea Casei Lui; lucreaza []Biserica Domnului este acum in lume si ca o cladire inca in lucru. Pe dinafara nu se vad acum decat schele si moloz. Insa Marele Mester si Ziditor al ei, Care este Dumnezeu, lucreaza inauntrul acestor schelarii, cu o mare putere, cu o mare dragoste si cu o mare graba pentru desavarsirea Casei Lui; lucreaza pana la intregirea numarului celor alesi si pana la finisarea acestei Constructii Slavite, in care toata Sfanta Treime este interesata. i in care toate puterile ceresti sunt angajate (Matei 16, 18; Efes. 2, 20-22; I Petru 2, 5).

Dar va veni o clipa cand toata aceasta Slavita Constructie va fi terminata. Cand se va auzi inca o data acel strigat: S-a sfarsit! ca o usurare si ca o sentinta.

In clipa aceea, tot ce-o acopere acum, tot ce o impovareaza si o urateste acum, va fi inlaturat pe totdeauna, prin lucrarea curatitoare a focului (I Cor. 3, 10-15).

Atunci focul din Ziua Domnului va arde tot ce este in ea gunoi acum la vedere. Tot ce este acum pe dinafara intunecat, usuratic si stricator. Tot ce este lemn, fan si trestie. Dar, va lamuri, dandu-i o vesnica stralucire, tot ce este acum ascuns inauntru, pretios, curat si durabil. Tot ce este aur, argint si margaritareIn lucrarea tainica de alegere, de cioplire, de finisare a acestor pietre vii din care Dumnezeu Duhul Sfant zideste acum Casa lui Dumnezeu care este Biserica, El are nevoie de impreuna-lucratori.

Acesti impreuna-lucratori cu Dumnezeu sunt oamenii binecuvantati pe care El i-a ales, prin care lucreaza si de care Se foloseste ca de niste vase sfinte, ca de niste unelte duhovnicesti, pentru aceasta mare si cereasca opera, ce a inceput in Ziua Rusaliilor, la Pogorarea Duhului Sfant.

Primii si cei mai minunati impreuna-lucratori ai lui Dumnezeu, in Biserica lui Dumnezeu, Care este Stalpul si Temelia Adevarului, (I Tim. 3, 15) au fost...